In aanmerking komende buitenlanders in Pattaya hebben het Pfizer Covid19 vaccins mogen ontvangen, binnenkort komen méér buitenlanders daarvoor in aanmerking 

PATTAYA:- In aanmerking komende groepen buitenlanders die in Pattaya wonen, ontvingen het zo gewenste Pfizer-vaccin terwijl de geleidelijke uitrol in de provincie Chonburi doorgaat, hoewel velen het algemene plan en de snelheid blijven bekritiseren.

De vaccincampagne van gisteren (23 augustus) werd in winkelcentrum Central Festival aan de Pattaya Beach door het Bangkok Hospital Pattaya uitgevoerd. Deze vaccinaties zijn al meer dan een week actief.

Buitenlanders die in Thailand wonen, kunnen zich registrenen om Pfizer Covid 19 vaccins te ontvangen, na zich eerst via Thailandintervac.com te hebben geregistreerd. Buitenlanders die ouder zijn dan 60 jaar of chronische gezondheidsproblemen of in blijde verwachting zijn komen daarvoor in aanmerking. Ook de bezitters van een Elite-visum kunnen zich via Thailandintervac.com​/expatriates laten registeren.

Sommige zakenmensen, investeerders hadden zich eerder ook geregistreerd op https://expatvac.consular.go.th/ en kwamen daarvoor in aanmerking.

Even voor alle duidelijkheid deze vaccinatiesessies kennen géén vrije inloop en zijn uitsluitend toegankelijk voor geregistreerde personen, er gelden strikte voorwaarden die minutieus worden nageleefd, welke voornamelijk zijn gericht op ouderen, kwetsbaren en mensen met werkvergunningen.  

Er is momenteel geen “algemeen” inloopprogramma voor iedereen, hoewel ambtenaren stellen dat degenen die zich via expatvac registreren uiteindelijk een afspraak zullen krijgen, zonder een exacte datum te geven.

Volgens een woordvoerder van het BKK Hospital waren er onlangs meer dan 800 buitenlanders die zich hebben geregistreerd en het Pfizer Covid -19-vaccin hebben gekregen.

Deze vaccincampagne wordt uitgevoerd van maandag tot en met vrijdag vanaf 9.00 uur.  tot 16:00 uur op Central Festival Pattaya Beach.

Nogmaals, GEZELLIG BINNEN KOMEN LOPEN IS ER NIET BIJ, alleen degenen die vooraf zijn geregistreerd en die zijn gecontacteerd, kunnen een vaccin krijgen.  Ik wil hier expliciet duidelijk over zijn vanwege aanhoudende messenger-berichtjes die uw nieuwsbeer elke dag ontvangt.

U moet zich ECHT registreren bij een van de bovenstaande opties en een bevestiging e-mail krijgen voordat u welkom bent.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: 77khaoded
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!