Immigratiedienst van Pattaya is achter de Amerikaanse man aangegaan, die weigerde bij Taco Bell een mondkapje te dragen

PATTAYA:- Misschien dat u het zich nog kan herinneren, een lid van Olleke Bolleke had één videoclip opgenomen van een conflict tussen twee buitenlandse heren die het bij Taco Bell op de Beach Road van Pattaya met elkaar aan de stok kregen omtrent het niet dragen van een mondkapje. De videoclip gemaakt door de Nederlander S.G uit Jomtien is inmiddels méér dan 160.000 keer bekeken, als ik mij niet vergis.

Het immigratiebureau van Pattaya is middels een bevel van de landelijke hoofdcommissaris van de Immigratiedienst In Bangkok, luitenant-generaal Sompong Chingduang, in actie gekomen en heeft de videoclip die bij de soft opening van Taco Bell in Pattaya bekeken, waarbij een donkerkleurige man ruzie maakte met een blanke man over het dragen van een mondkapje.

De bevolking was van mening dat de immigratiedienst in deze zaak zou moeten optreden, aangezien het dragen van een mondkapje in dit stadium van de pandemie zeer ernstig is met het potentieel voor een boete van 20.000 baht, zo meldde de redactie van het Thaise Naew Na.

Verder was men van mening dat er een voorbeeld gesteld moest worden, vooral omdat de man, een Amerikaan, naar verluidt in de winkel met geweld had gedreigd, zodat de medewerkers de politie moest bellen nadat het conflict begon te escaleren.

Het IB met de provinciale politie van Chonburi ging naar Taco Bell waar het incident eerder deze maand plaatsvond en vervolgens naar het appartement op Pratumnak Hill waar de Amerikaanse man woont

Ze arresteerden hem bij het appartement en gaf toe dat hij de persoon in de video was. Hij werd genoemd als Cxarence, 33, uit de VS en werd naar het politiebureau van Pattaya gebracht en beschuldigd van onheilspellende activiteiten die mogelijk een gevaarlijke infectie verspreiden, in wezen het niet dragen van een mondkapje in het openbaar.

De Thaise krant schreef Naew Na niet hoeveel boete hij moest betalen, maar over het algemeen moet men bij een eerste overtreding een boete 6.000 baht betalen, terwijl de boete oploopt tot 20.000 voor een derde overtreding, zo maakte de krant bekend.

In de Naew Na was verder te lezen dat de Amerikaan zijn straf accepteerde en realiseerde dat wat hij gedaan had verkeerd was en dat hij van plan was in de toekomst de “ogen en oren” van de samenleving te zijn bij het promoten van het dragen van mondkapjes

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Naew Na 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Naew Na 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!