Coronaleed brengt levering kleding en schoenen tijdens de komende feestdagen in gevaar

HANOI:- Enkele van de grotere schoenen- en kledingmerken hebben productieproblemen door het sluiten van fabrieken in Zuidoost-Azië.

Een aantal bedrijven dat producten maakt voor de merken zegt dat de autoriteiten fabrieken dichtgooien om verder verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Kenners vrezen mede door de lage vaccinatiegraad in de regio nog meer productieproblemen. Dat kan weer gevolgen hebben voor het feestdagenseizoen.

Door de vertragingen kan de productie van kleding voor de aanstaande feestdagen in zowel de Verenigde Staten als Europa in gevaar komen. Daardoor zouden schoenen en kleding niet op tijd in de winkels hangen voor Thanksgiving. Dat is in de VS de dag waarop traditioneel het startschot wordt gegeven voor het winkelseizoen tijdens de vakantieperiode.

Autofabrikant
Ook andere sectoren, zoals de autobranche, hebben last van het sluiten van fabrieken. Zo is autofabrikant Toyota van plan om drie fabrieken in Thailand een week dicht te gooien omdat een stijgend aantal besmettingen het moeilijk maakt om onderdelen te krijgen.

Kenners denken dat het eerst slechter zal worden voordat het beter wordt. Zo zullen in Azië door het trage tempo waarmee wordt gevaccineerd nog meer fabrieken sluiten en problemen ontstaan met personeel. Dit zal in andere sectoren weer voor andere problemen zorgen. De kenners maken zich met name zorgen om de opmars van de Delta-variant, die in de regio snel om zich heen grijpt.

Om toch in bedrijf te blijven, nemen sommige bedrijven drastische maatregelen. In sommige gevallen moesten werknemers van elektronica- en techbedrijven in de fabriek blijven slapen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie TMG
Bron: Telegraaf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!