Immigratiedienst Phuket komt de buitenlanders een beetje tegemoet bij verlenging van hun visum

~IETS OP DE LANGE BAAN SCHUIVEN~
(Iets uitstellen)

PHUKET:- De Immigratiedienst op Phuket verleent een Covid-visum aan buitenlanders die hun jaarvisum met een jaar willen verlengen, maar het vereiste banksaldo niet kunnen tonen.  Dit geeft de betrokkenen het recht om nog eens 60 dagen in Thailand te verblijven.  

Het “Phuket News” bericht ging over een gepensioneerde buitenlander die al bijna tien jaar in Thailand woont en zijn pensioneringsvisum wilde verlengen.  De aanvraag werd afgewezen omdat hij niet het minimumbedrag van 400.000 baht op zijn bankrekening had staan.  Hij ontving echter wel een Covid-visum voor een nieuw verblijf van 60 dagen.  

Het plv.  hoofd van de immigratiedienst van Phuket, luitenant-kolonel Nareuwat Putthawiro, bevestigde aan de redactie van “The Phuket News” dat de voorwaarden voor een verblijfsvergunning voor een jaar voor buitenlanders met een visum voor pensionering niet zijn gewijzigd.  

Hij voegde er echter aan toe: “Buitenlanders die financiële problemen hebben en niet kunnen voldoen aan de vereisten voor de verlenging van hun verblijfsvergunning, kunnen het Covid-visum aanvragen waarmee ze 60 dagen in het land kunnen blijven.” 

Dit visum kan meerdere keren worden verlengd de kosten bedragen 1.900 baht. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Phuket News
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: The Phuket News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!