BREAKING NEWS | Thailand heft de draagplicht voor mondkapjes voor buitenshuis op

THAILAND:- Het dragen van een gezichtsmasker buitenshuis is niet langer verplicht aangezien de Covid-19-situatie in Thailand aan het verbeteren is, aldus een bevel ondertekend door premier Prayut Chan-o-cha.  Er zijn ook enkele andere Covid19 beperkingen versoepeld.

Deze aankondiging werd op de Royal Gazette-website werd gepubliceerd, zei dat de volgende maatregelen met onmiddellijke ingang zijn opgeheven of versoepeld:

• Alle 77 provincies zijn geclassificeerd als groene of bewakingszones, terwijl het proefgebied toerisme (blauwe zone) komt te vervallen.

• Het dragen van een mondkapje buitenshuis is vrijwillig, behalve in drukke ruimtes en ruimtes met slechte ventilatie.  Ook mensen met een hoog risico wordt geadviseerd een mondkapje te dragen.

• Arbeidsmigranten kunnen reizen tussen provincies in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving.

• De Nationale Omroep- en Telecommunicatiecommissie (NBTC) zal nieuwe regels voor het maken van films/tv-series afkondigen in lijn met de versoepeling van ziektebestrijdingsmaatregelen.

• Restaurants, pubs, bars, karaoke-tenten en soortgelijke uitgaansgelegenheden mogen alcoholische dranken schenken, waarbij alle preventiemaatregelen moeten worden getroffen.

• Openbare bijeenkomsten zijn toegestaan, maar bijeenkomsten van meer dan 2.000 personen moeten worden aangemeld bij de desbetreffende commissie voor besmettelijke ziekten, die maatregelen zal treffen om het ontstaan ​​van clustergevallen te voorkomen.

Het bevel heeft het ministerie van Volksgezondheid ook opgedragen om te coördineren met gerelateerde instanties om het publiek bewust te maken van hoe veilig te blijven voor Covid-19 terwijl het land overgaat in een postpandemisch tijdperk, en om een ​​risicobeheerplan op te stellen voor het geval een nieuwe uitbraak zich voordoet  komt voor.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Div. Thaise kranten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!