Chonburi heeft een reeks preventierichtlijnen uitgeroepen om het Covid19 virus te blijven bestrijden

CHONBURI:- Het Comité voor overdraagbare ziekten van Chonburi, onder leiding van gouverneur Phakkhrathon Thianchai, heeft gisteravond een reeks richtlijnen vrijgegeven om verspreiding van Covid19 virus zoveel mogelijk tegen te gaan.

Deze richtlijnen volgden onmiddellijk op de release van de versoepeling van de beperkingen die vanaf vandaag, 1 september, van kracht wordt. 

Deze reeks “richtlijnen” zijn “verzoeken om samenwerking” zijn en GEEN vast opgelegde regels of bevelen. Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand publiceert deze omdat ze aantonen dat Chonburi-functionarissen ondanks de versoepeling van de regels bezorgd blijven over de Covid19 situatie in de provincie, die nog steeds honderden gevallen per dag registreert, met gisteren alleen al 745 nieuwe gevallen.

De richtlijnen zijn als volgt:
1. Zelfs nu de beperkingen zijn versoepeld, verlaat het huis alleen als dat echt nodig is.
2. Mensen ouder dan 60 jaar of chronisch ziek, vooral als ze nog niet zijn ingeënt tegen Covid-19, moeten helemaal niet naar buiten gaan, tenzij het een absoluut noodzakelijke reden is.
3. Houd bij het uitgaan een afstand van 1-2 meter tot mensen op openbare plaatsen.
4. Draag altijd twee mondkapjes over elkaar wanneer u naar buiten gaat of wanneer u met meer dan twee personen in huis bent.
5. Raak uw masker of gezicht niet aan.

Het bericht, in het Thais, staat hieronder.

6. Was uw handen vaak met zeep of alcoholgel elke keer voor het eten, na gebruik van de badkamer, hoesten, niezen of het aanraken van gedeelde voorwerpen
7. Reinig en desinfecteer veelgebruikte gedeelde apparatuur in uw thuisomgeving.
8. Afzonderlijke persoonlijke bezittingen van welke aard dan ook, mogen niet met anderen worden gedeeld.
9. Kies warm of vers bereid voedsel, eet ondanks de versoepeling van restaurants toch niet samen met anderen, als je met anderen eet, deel dan geen keukengerei.
10. Als u nauw contact heeft gehad met een eerder bevestigde patiënt, voer dan een snelle antigeentest uit of laat een RT-PCR-test uitvoeren in een ziekenhuis.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!