Hua Hin intensiveert het bewustzijn over het Zika-virus na 14 bevestigde gevallen in deze kustplaats

HUA HIN:- Als reactie op 14 bevestigde gevallen van het zikavirus in Hua Hin zijn de lokale autoriteiten een uitgebreide bewustmakings- en sanitaire campagne gestart.

Het evenement “Big Cleaning Day”, gericht op het bestrijden van door insecten overgedragen ziekten, vond afgelopen week in het Pho Khing Phet Public Park plaats.

Khun Polkrit Puangwalaisin, het districtshoofd, leidde de campagne, waarbij de nadruk lag op het Zika-virus, dengue en chikungunya.

Khu Polkrit Puangwalaisin meldde dat de 14 gevallen van het Zika-virus zich uitstrekken over drie subdistricten in Hua Hin. Het districtskantoor voor volksgezondheid heeft, samen met verschillende netwerken, de inspanningen gecoördineerd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De campagne heeft met succes het publieke bewustzijn vergroot. 

Belangrijke strategieën zijn onder meer de verspreiding van guppyvissen om muggenlarven te bestrijden en het gebruik van Abate-zand. Deze maatregelen komen overeen met de maatregelen die worden toegepast bij de preventie van knokkelkoorts, waarbij de nadruk wordt gelegd op het belang van huishoudelijke en ecologische netheid, afvalbeheer en gebieden beschermd tegen zonlicht.

De campagne zal ook helpen het bewustzijn op scholen en gemeenschappen te vergroten.

Olleke Bolleke in Hua Hin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!