Drieënzeventig toeristen gered nadat speedboot kapseisde in Zuid-Thailand 

SATUN:- Gisteren kapseisde de toeristische speedboot, “Bandaya 19”,  nabij het eiland Bubu, op ongeveer 3 km van het eiland Lipe in Satun. De boot vervoerde 73 toeristen, waaronder 3 kinderen en 4 bemanningsleden.

Het 491e Special Warfare Squadron van de marine reageerde snel op de noodsituatie en wist iedereen te redden . Het kapseizen werd veroorzaakt door sterke golven, waardoor een bres in de romp ontstond. De passagiers, die allemaal reddingsvesten droegen, werden veilig overgebracht naar een andere speedboot, “Ploy Siam 559.”

Vijf passagiers raakten gewond door het inslikken van zeewater, één had hechtingen nodig en tien anderen raakten lichtgewond. Ze kregen medische zorg in het Koh Lipe-ziekenhuis en mochten daarna terugkeren naar hun accommodatie.

De “Bandaya 19” zonk kort na de redding. De autoriteiten regelden het vervoer voor de geredde passagiers naar Phuket en Lanta Island, waardoor de veiligheid van iedereen na het incident werd gewaarborgd.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand

3 gedachten aan “Drieënzeventig toeristen gered nadat speedboot kapseisde in Zuid-Thailand ”

  1. Ik zag een beetje commotie (veel politie en toeschouwers) op het Jomtien strand waar ze dagelijks de speedboten uit het water halen. Daar sleurden ze met een paar tractoren een drijver van een catamaran uit het water. De andere drijver + tussenstuk lag nog een stukje verder in zee. Ik vond het niet zo bijzonder dus ben verder gelopen. Achteraf gelezen wat er aan de hand was en blijkt dus het ding ook nog in stukken gebroken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!