De apen in Lopburi kruipen dicht tegen elkaar om de kou te trotseren terwijl de temperatuur in heel Thailand verder daalt

LOPBURI:- De beroemde makaken van Lopburi zijn bijeen gekropen gespot voor warmte in de zon terwijl de temperaturen in het hele land dalen. De kwikniveaus zijn deze week in veel delen van Thailand gedaald, inclusief de centrale regio, waar deze oude stad ligt.

De temperaturen in Lopburi daalden tot onder de 20 graden Celsius toen het koude seizoen serieus aanbrak. De apenbewoners voelden de kou in de ochtend, toen de temperatuur daalde tot 16 graden Celsius.

Honderden apen die in de oude ruïnes van Phra Prang Sam Yot leefden, werden gezien terwijl ze een glimpje warmte van het zonlicht probeerde op te vangen. Jong en oud, groot en klein, de langstaartmakaken zaten bij dicht tegen elkaar of zaten alleen in een poging de kou af te weren.

De oudere apen waren wijs genoeg om warmte te zoeken bij de door de zon verwarmde stenen in de hoeken van de ruïnes.

Lopburi staat bekend als de ‘stad van de apen’ en is de thuisbasis van een grote populatie makaken die in de tempelruïnes leven en door woonwijken dwalen.

Volgens de Thaise Meteorologische Dienst zullen de temperaturen in het bovenste en centrale deel van Thailand de komende dagen naar verwachting met 3 tot 5 graden Celsius dalen als er koude lucht uit China binnenwaait.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!