Veel Thaise huishoudens hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knoppen

BANGKOK:- Het overgrote deel van de Thaise bevolking maakt zich zorgen over stijgende kosten, slechte overheidsprestaties en daaruit voortvloeiende onderzoeksresultaten. Een recente opiniepeiling heeft uitgewezen dat de meeste Thais zich zorgen maken over de stijgende kosten van levensonderhoud en de slechte prestaties van de regering.

Deze resultaten van de Suan Dusit-enquête, die vorige week van dinsdag tot en met donderdag werd gehouden onder 1.047 mensen in het hele land, werden gistermiddag  bekendgemaakt.

De meeste vragen waren zgn. open vragen en gaven de respondenten de mogelijkheid om meer dan één antwoord te geven.

Op de vraag waar ze het meest bezorgd over waren, koos 89,73 procent voor de stijgende kosten van levensonderhoud en stijgende prijzen van consumptiegoederen en energie.  Andere antwoorden waren economische vertraging (87,43 procent), slecht bestuur (73,70 procent), Covid-19-situatie (71,21 procent) en het gedrag van politici (70,44 procent).

Op de vraag hoe bezorgd ze zijn, zei 56,73 procent dat ze zich licht zorgen maakten, 38,87 procent extreem bezorgd, 4,01 procent niet zo bezorgd en 0,48 procent helemaal niet bezorgd.

Toen hen werd gevraagd uit te leggen waarom ze zich zorgen maakten, schreef 80,97 procent dat toe aan stijgende prijzen, 57,10 procent noemde de zogenaamde overheidssubsidies, terwijl 47,25 procent zei dat ze de eindjes niet aan elkaar konden knopen.

Wat zouden ze graag zien dat de regering doet, zegt 75,77 procent dat de regering moet luisteren naar de mening van de mensen, 71,61 procent wil dat de machthebbers meer aandacht besteden aan de kwaliteit van leven van mensen in plaats van aan politiek, terwijl 66,57 procent wil  meer overheidssubsidies.

Wat de nabije toekomst betreft, zei 76,14 procent dat ze geduldig zijn en wachten tot dingen veranderen, 58 procent zei dat ze zich bij hun lot hadden neergelegd, terwijl 57,23 procent zei dat ze aan het overleven waren door aan hun familie en degenen van wie ze houden te denken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Veel Thaise huishoudens hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knoppen”

  1. Een studie van 1.047 mensen whahaha en dit noemen ze een studie. (Suan Dusit-enquête)
    Meer als 70.000.000 bewoners

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!