Thaise immigratiedienst legt de TM 6 immigratieformulieren voorlopig voorlopig in de kast

SAMUT PRAKAN:- De Thaise regering zal de noodzaak voor internationale passagiers om TM 6-immigratieformulieren in te vullen tijdelijk stopzetten om de passagiersopstoppingen op internationale luchthavens te verminderen.

De premier van Thailand, Khun Prayut Chan-o-cha zei na gisteren na een gehouden kabinetsvergadering dat dit het toegangsproces voor buitenlandse bezoekers zou verminderen, omdat ze bij aankomst al veel formulieren moesten invullen.  Het zal ook helpen de congestie te verminderen, aangezien het aantal internationale aankomsten is toegenomen, voegde hij eraan toe.

Premier Prayut zei dat de autoriteiten de uitkomst van de aankondiging zullen evalueren en zullen overwegen of deze moet worden herzien, vooral als ze de passagiers niet kunnen traceren.  Het ministerie van Binnenlandse Zaken zal het opstellen van de aankondiging bespoedigen, die naar verwachting binnen een week klaar zal zijn.

De plv. woordvoerster van de regering, Khun Traisuree Taisaranakul zei dat buitenlandse reizigers die Thailand over land of over zee binnenkomen, het formulier nog steeds moeten invullen.

Het achterwege laten TM 6-formulier  zal ongeveer 45,5 miljoen baht per jaar besparen aan printkosten voor de naar schatting 65 miljoen TM 6-formulieren, zei ze.

De immigratiepolitie kan nog steeds gegevens over aankomsten verzamelen via de biometrische systemen op luchthavens, terwijl andere reisgegevens kunnen worden verzameld bij luchtvaartmaatschappijen, zei mevrouw Traisuree.

Overigens is het zo dat Thaise ingezetene sinds 2017 geen TM 6 meer hoeven in te vullen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

3 gedachten aan “Thaise immigratiedienst legt de TM 6 immigratieformulieren voorlopig voorlopig in de kast”

 1. Dat TM6 formul was zo wie zo al een aanfluiting.
  Je kon invullen wat je maar wilde.
  Alleen het vluchtnummer daar keken ze naar.
  En een handtekening, en telefoonnummer.

  Maar goed. Weer een regeling minder in de toekomst.

  Nu genieten van de zon ☀

 2. Nu de TM47 nog, hoewel ik daar vanmorgen wel een mailtje over kreeg van de immigratie dienst .
  Te verlengen voor 30-6 was de mededeling.
  Voor het eerst sinds ik in Thailand woon, vanaf 1-1-2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!