Het CAAT geeft 5 Thaise luchtvaartmaatschappijen opdracht tot grondige inspectie van de Boeing 737-800

BANGKOK:- De Burgerluchtvaartautoriteit van Thailand, het CAAT heeft vijf luchtvaartmaatschappijen in Thailand dringend verzocht om de Boeing 737-800 die ze gebruiken grondig te inspecteren en de vluchtoperaties nauwlettend te volgen na de crash van een Boeing van China Eastern Airlines in het zuiden van China.

Afgelopen maandag vertrok vanuit Kunming in Yunnan de vlucht MU5735 om 13.11 uur met 132 mensen aan boord.  Het zou om 15.05 uur in Guangzhou, Guangdong aankomen, maar om 14.21 uur verloren de luchtverkeersleiders het contact met het vliegtuig boven Wuzhou.  Alle 123 passagiers en negen bemanningsleden aan boord kwamen bij het tragische ongeval om het leven.

China Eastern Airlines houd vervolgens haar vloot van 106 Boeing 737-800’s tot nader order aan de grond.

“Deze week nog zullen Nok Air, Thai Lion Air, K-Mile Air, Thai Airways International en Thai Summer Airways een brief ontvangen waarin ze worden gelast een grondig onderzoek uit te voeren naar hun Boeing 737-800-vliegtuigen”, zo verklaarde de directeur van het CAAT, Khun Suttipong Kongpool. 

“Als ze een afwijking vinden, moeten de luchtvaartmaatschappijen het CAAT onmiddellijk op de hoogte stellen.”

Er zijn momenteel 26 Boeings die worden gebruikt door Thaise luchtvaartmaatschappijen – 14 eigendom van Nok Air, 7 van Thai Lion Air, 2 elk van K-Mile Air en Thai Airways International, en één van Thai Summer Airways.

 “Alle operabele vliegtuigen moeten veiligheidsinspecties doorstaan ​​en een bewijs van luchtwaardigheid ontvangen, dat om de drie jaar moet worden vernieuwd”, zo verklaarde khun Suttipong.

 “We vermoeden dat het recente ongeval te wijten zou kunnen zijn aan een technische storing, niet omdat dit specifieke model defect is zoals in het geval van de 737 Max, aangezien Boeing 737-800’s al bijna 20 jaar door verschillende luchtvaartmaatschappijen worden gebruikt”, zo beëindigde hij zijn verklaring.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!