Hotelier op Phuket daagt de Thaise overheid en het lokale bestuur voor de rechtbank voor een schadevergoeding van 242 miljoen baht

~DAT IS EEN DOODGEBOREN KINDJE~
(Een onhaalbare zaak)

PHUKET:- In het Thaise “Manager Online” staat een artikel gepubliceerd, dat een vooraanstaande hotelier die verantwoordelijk is voor verschillende hotels op het vakantie-eiland Phuket, de Thaise regering, waaronder premier Prayuth Chan-Ocha, voor de rechter heeft gedaagd en 242 miljoen baht eist voor Covid19 sluitingen die zijn bedrijven schade hebben toegebracht.

Khun Praphan Buntantraphiwat van de Kamala Beach Inn en de Kamphon Thurakij Group vertegenwoordigt drie hotels, het zou gaan om het Kamala Beach Inn, het Karon View Resort en het Wown Inn Hotel.

Hij diende een rechtszaak voor schadevergoeding in bij de Centrale Administratieve Rechtbank in Bangkok over een sluitingsbevel dat op 4 april 2020 van kracht werd. Hij beweert dat de door hem gerunde hotels gedurende de hele sluitingsperiode geen overheidssteun of financiële steun hebben gekregen en zelf De overheadkosten moesten dekken.

Volgens de rechtszaak zou er geen toegang  tot de beloofde fondsen zijn verkregen, drie ministeries worden in deze zaak gedagvaard, het ministerie van Volksgezondheid, de premier, de regering van Phuket en haar gouverneur, en het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De zaak heeft met name betrekking op een embargo van vier maanden en twintig dagen vorig jaar, dat volgens haar de toeristenindustrie compleet heeft verwoest. De advocaten van Khun Praphan hebben hem geadviseerd om een ​​schadevergoeding te eisen of een 10-jarige lening tegen een lage rente van 2%.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Manageronline
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Manageronline

Eén gedachte over “Hotelier op Phuket daagt de Thaise overheid en het lokale bestuur voor de rechtbank voor een schadevergoeding van 242 miljoen baht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!