De zomer in Thailand zal zich eind februari aandienen met een extreme hittegolf, zo voorspelt het Thais weerinstituut

PATTAYA:- Het lagere noorden, het noordoosten, de centrale vlakten, inclusief Groot-Bangkok, en het oosten (inclusief Pattaya-stad) zullen naar verwachting geleidelijk opwarmen, wat de officiële start van het zomerseizoen eind februari inluidt.

Vanaf deze week zullen de temperaturen in de hogere regio’s van Thailand stijgen, hoewel het in de bergachtige streken in het noorden en noordoosten zelfs nog koeler kan zijn. 

Het Thais Meteorologisch instituut heeft vandaag aangekondigd dat de zomer naar verwachting eind deze maand zal beginnen, met een extreme hittegolfvoorspelling voor maart en april. In sommige provincies zouden de temperaturen kunnen stijgen tot 43 tot 45 °C, een stijging van 1 tot 2 °C vergeleken met die van vorig jaar.

De dagtemperaturen kunnen deze week rond 16.00 uur een maximum van 35-38°C bereiken, waarbij af en toe enige verlichting alleen op regenachtige dagen wordt verwacht. Het ministerie waarschuwde dat het zomerweer dit jaar bijzonder heet zou zijn, waarbij in veel gebieden tijdens de piekmaanden maart en april extreme temperaturen worden verwacht. 

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!