Hooggeplaatste Thaise politieagent komt in Noordoost-Thailand om bij paramotorongeval

KHON KAEN:- Een hooggeplaatste Thaise politieagent is zondag om het leven gekomen bij een paramotorongeval nabij de Ubol Ratana-dam in de provincie Khon Kaen in het noordoosten van Thailand.

Gistermiddag omstreeks 16.00 uur kreeg het personeel van het Ubol Ratana-ziekenhuis te horen dat iemand ernstig gewond was geraakt na een paramotorongeluk nabij een bekend restaurant in het dorp Ban Non Sawan in het subdistrict Kluan Ubol Rat.

Het slachtoffer, kolonel Nattadej Namamamat, hoofdrechercheur bij de provinciale politieregio 4, werd met spoed naar het Ubol Ratana-ziekenhuis gebracht, maar bezweek aan zijn verwondingen en stierf kort na zijn aankomst.

Getuigen zeggen zondag dat Nattadej met te veel kracht draaide, waardoor de paramotor zijn evenwicht verloor en op de grond stortte.

Drie weken geleden werd een 47-jarige Birmese man dood verklaard nadat hij met zijn paramotor in de centrale provincie Pathum Thani net ten noorden van Bangkok was neergestort.

En in januari raakte bij een paramotorongeval op het eiland Koh Larn in Chon Buri een buitenlandse toerist en een Thaise instructeur ernstig gewond. De paramotor raakte verstrikt in communicatiekabels en zowel de instructeur als de 17-jarige toerist liepen elektrische schokken op.

Powered paragliding of PPG genoemd, is een vorm van luchtvaart waarbij een klein gemotoriseerd vliegtuig betrokken is, een paramotor genaamd, dat door de piloot als een rugzak wordt gedragen.

De paramotor bestaat uit een kleine benzinemotor en een propeller, die de piloot de nodige stuwkracht geven om op te stijgen en te vliegen.

Paramotorrijden is een relatief nieuwe sport, die eind jaren tachtig in Europa is ontstaan.  Het wordt beschouwd als een soort ultralichte luchtvaart die wordt gereguleerd door de Federal Aviation Administration (FAA) in de Verenigde Staten.

De sport is vrij toegankelijk omdat het kan plaatsvinden in open velden, stranden en zelfs in stedelijke gebieden.  Zoals elke vorm van luchtvaart brengt paramotorrijden echter risico’s met zich mee en kan het slecht aflopen, dat bleek gisteren in de Isaan.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!