Chinese autodief voor aanranding in Pattaya en carjacking in Chiang Mai gearresteerd in Chiang Mai

PATTAYA:- Één van de vier vermeende Chinese criminele bendeleden die door de Thaise politie worden gezocht, is in Chiang Mai opgepakt nadat hij drie jaar geleden een gloednieuwe auto van zijn landgenoot in Pattaya had gestolen.

Op basis van een arrestatiebevel dat in 2020 door de provinciale rechtbank van Pattaya was uitgevaardigd, arresteerden de agenten afgelopen weekend in het district Chai Prakan in Chiang Mai. de vermeende autodief, Mr. Zhongqiang Sae-Lor.

De Chinese man werd beschuldigd van samenzwering bij diefstal waarbij hij een voertuig gebruikte om een ​​misdrijf te plegen.

Volgens het proces-verbaal gapte Mr. Zhongqiang en drie andere Chinezen drie jaar geleden in Pattaya gezamenlijk de gloednieuwe Toyota Alphard Vellfire van een Chinees landgenoot , Mr. Liu Bao. De vier verdachten achtervolgden de auto van het slachtoffer en hielden met geweld de auto aan om er vervolgens mee vandoor te gaan.

Nadat ze naar verluidt Mr. Lui hadden aangevallen, zetten de vier verdachten hem op de weg af en reden met zijn auto weg. Het slachtoffer deed later in 2020 aangifte bij de politie in Pattaya, wat drie jaar later leidde tot de arrestatie van Zhongqiang.

De autoriteiten onthulden ook dat ze eerder een andere verdachte hadden gearresteerd, Mr. Chen Chengchai, een 46-jarige Chinese staatsburger. Er zijn nog twee verdachten over, hoewel het onduidelijk is of ze nog in Thailand zijn.

Mr. Zhongqiang bekende naar verluidt de auto te hebben gestolen, maar beweerde dat het was omdat het slachtoffer weigerde de schuld aan zijn baas, Chen, terug te betalen en de waarde van het voertuig verschuldigd was. De verdachte is naar  Pattaya gebracht om zich daar voor de rechter te verantwoorden.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!