Hoofdcommissaris van de Thaise marinepolitie in Sattahip geschorst wegens onderzoek naar diesel smokkelboten

SATTAHIP:- Het hoofd van de marinepolitie, Khun Preutthipong Nuchanart, is geschorst in afwachting van een onderzoek naar de vraag of zijn afdeling vorige maand nagelaten heeft de brandstof smokkelboten voldoende te hebben beveiligd.

Luitenant-generaal Jirabhop Bhuridej, hoofd van het Centraal Onderzoeksbureau (CIB), ondertekende gisteren het bevel om Preutthipong over te dragen. De plv.  commandant van het CIB, Pornsak Laorujiralai is aangesteld om de plaats van Preutthipong als waarnemend hoofd van de marinepolitie in te nemen. 

Een politiebron zei dat Jirabhop de chef van de Marinepolitie heeft overgeplaatst om de transparantie van het onderzoek te garanderen. De boten werden op 11 juni met 330.000 liter aan boord ontvreemd, terwijl deze in beslag genomen waren.

Vijf functionarissen van Subdivisie 5 van de Marinepolitie, die toezicht houdt op het maritiem politiebureau van Sattahip, zijn  eerder overgeplaatst naar inactieve posten op het hoofdkantoor van de CIB, waaronder commandant Intharat Panya.

De drie vissersboten behoorden tot de vijf die op 17 maart door de kustwacht in de Golf van Thailand in beslag werden genomen. De 28 bemanningsleden, voornamelijk Thaise staatsburgers, zijn aangeklaagd en op borgtocht vrijgelaten.

De drie vissersboten werden uiteindelijk op 16 juni in de Maleisische wateren opgespoord, maar hadden hun lading gesmokkelde diesel al gelost.

Volgens onderzoekers werd de diesel oorspronkelijk uit een buurland gesmokkeld om in Thailand goedkoop te verkopen. 

De politie zei dat ze op zoek waren naar een arrestatiebevel voor het vermoedelijke meesterbrein, de booteigenaar, Joe Pattani die ze alleen ‘Baas Jor’ genoemd wordt.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Eén gedachte over “Hoofdcommissaris van de Thaise marinepolitie in Sattahip geschorst wegens onderzoek naar diesel smokkelboten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!