Hoofdcommissaris Uthanapol van Nakhon Sawan was van plan drugsverdachte te doden, zo beweert de openbare aanklager

NAKHON SAWAN:- Het autopsieresultaat van de drugsverdachte die tijdens het verhoor door de voormalige politiechef van Nakhon Sawan, kolonel Thitisan Uthanapol, op 5 augustus, kwam te overlijden, gaf aan dat het slachtoffer was overleden door verstikking, zo maakte het plv. hoofd van het Openbaar Ministerie van Regio 6, Khun Somphong Yenkaew bekend.

Kolonel Thitisan Uthanapol had wel degelijk het plan om de drugsverdachte om het leven te regen, zo beweert de openbare aanklager.

De getuigenissen van andere agenten, die tegen Thitisan waren ingediend, zeiden dat hij naar verluidt 2 miljoen baht van de twee verdachten, een man en een vrouw, geeist had. Waarbij hij zijn ondergeschikte de opdracht gaf, de drugsverdachte plastic zakken over het hoofd te trekken. Toen bleek dat de man gestikte was, gaf kolonel Thitisan een arts hebben bevolen, de doodsoorzaak toe te schrijven aan een overdosis drugs en de vrouw van de verdachte gezegd hebben te zwijgen voordat ze haar vrijliet.

De hoofdcommissaris van het politiebureau werd op 25 augustus ontslagen en werd de volgende dag gearresteerd in de provincie Chonburi.

“Het hoofd van het slachtoffer was overtrokken zes plastic zakken, waarbij de eerste aangebrachte zak zijn luchtwegen belemmerde”, zo verklaarde de openbaar aanklager.

“Bovendien werd het hoofd van het slachtoffer in een neerwaartse positie tegen de grond gedrukt, wat het ademen nog moeilijker maakte”, aldus de openbaar aanklager..

“CCTV-beelden toonden aan dat de plastic lagen meer dan zes minuten strak om de nek van het slachtoffer waren gedraaid”, voegde hij eraan toe.

Hoewel sporen van drugs werden gevonden in het lichaam van het slachtoffer, was het op een dergelijke manier bedekken van het hoofd van het slachtoffer voldoende om hem te doden.  Daarom wordt de doodsoorzaak geconcludeerd als verstikking.

De openbaar aanklager zei ook dat de aanklager en de opsporingsambtenaren het erover eens waren dat kolonel Thitisan en zes andere verdachten die bij het verhoor betrokken waren, van plan waren de verdachte te doden.

De reden die door kolonel Thitisan aanwende dat hij deze techniek gebruikte om het slachtoffer te laten onthullen waar hij de drugs vandaan had, is daarom niet-ontvankelijk”, zei Somphong en voegde eraan toe: “Wees er zeker van dat de officier van justitie deze zaak stap voor stap zorgvuldig zal onderzoeken, wat  moet tijdig worden afgerond.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!