Bangkok uitgeroepen tot beste stad ter wereld voor digitale nomaden

THAILAND:- De hoofdstad Bangkok nam de eerste plaats als één van de beste steden voor een “workation” in een onderzoek uitgevoerd door de Duitse zoekmachine Holidu.

Een “workation” is een reis waarbij men naar een nieuwe bestemming kan reizen en van daaruit kan werken.  Zo kunt u familieleden bezoeken of een bestemming verkennen zonder uw verlof op te maken.

De website analyseerde zowel werk- als vakantiefactoren in meer dan 150 landen.  Werkfactoren waren onder meer verbindingen op afstand, co-working spaces, cafeïne, reizen en drankjes na het werk.  Vakantiefactoren waren onder meer accommodatie, eten, klimaat, toeristische attracties en Instagrambaarheid.

Op basis van deze factoren kwam de website tot een lijst van de top vijf steden, namelijk:

 • Bangkok, Thailand

 • New Delhi, India

 • Lissabon, Portugal

 • Barcelona, ​​Spanje

 • Buenos Aires, Argentinië en Boedapest, Hongarije (deze stonden op gelijke hoogte genoteerd).

Volgens Holidu won Bangkok de eerste plaats omdat het een van de meest betaalbare steden ter wereld is.  Accommodatie in Bangkok kan bijvoorbeeld duur zijn, maar het eten is er goedkoop.  Ook, zei de website, spreken de meeste mensen in de Thaise hoofdstad Engels en biedt de stad eersteklas faciliteiten.

De website wees erop dat hoewel de internetsnelheid in Bangkok misschien niet de snelste is met een gemiddelde van 28 mbps, maar er zijn meer dan 450.000 gratis wifi-spots in de stad.

Bangkok won ook de eerste plaats omdat het veel plaatsen met culturele betekenis voor toeristen heeft om te bezoeken, zoals het Grand Palace en de Emerald Buddha-tempel, evenals boetieks in de winkelstraten en drijvende markten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in  Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!