Hoofd van een opvangcentrum voor kinderen in Zuid-Thailand aangeklaagd voor betrokkenheid bij kinderprostitutie

SURAT THANI:- De politie heeft een plv. directeur van een opvangorganisatie voor kinderen en jeugd (DCY) aangeklaagd wegens inmenging in het onderzoek naar een kinderprostitutiebende in Surat Thani.

De arrestatie kwam tot stand nadat de politie afgelopen woensdag woensdag in totaal 18 locaties binnenvielen die in verband worden gebracht met de handel in minderjarigen voor prostitutie, waaronder het opvangcentrum voor kinderen.

De invallen volgden op de arrestatie van 16 mensen in november vorig jaar voor kindersekshandel. Sindsdien werken het ministerie van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid en andere organisaties samen met de politie om 18 andere verdachten te vinden.

Alle 18 verdachten worden gezocht voor kinderseksgerelateerde aanklachten, waaronder samenzwering om een ​​bende voor kindersekshandel te exploiteren en minderjarigen tot prostitutie te lokken.

Deze overtredingen worden bestraft met maximaal 20 jaar gevangenisstraf en een boete van maximaal 2 miljoen baht.

Luitenant-generaal Surachate Hakparn, assistent-chef van de nationale politie, vertelde tijdens een persconferentie dat het onderzoek wees in de richting van de Surat Thani Shelter for Children and Families.

Bij de bevindingen waren een aantal functionarissen betrokken, waaronder een plv.  directeur van het DCY, de voorzitter van een lokale spaarcoöperatie, een plv. voorzitter van de raad van de administratieve organisatie van het district Phunphin, evenals soldaten, leraren en artsen in het gebied.

Hij zei dat een functionaris geïdentificeerd als “Aem” kinderen in het opvangcentrum had aangevallen om hen onder druk te zetten tot prostitutie. De recherche stelden óók vast dat ook een adjunct-directeur van het DCY een rol speelde bij het belemmeren van het politioneel onderzoek.

De adjunct directeur  is ook aangeklaagd wegens ambtsmisdrijf.  De recherche verzamelt nu bewijs om voor te leggen aan de nationale anticorruptie commissie, zo zek luitenant-generaal Surachate.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Supapong Chaolan
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!