Thailand zet tijdens Covid19 pandemie jonge ontwerpers van eigen bodem op de jaarlijkse Thaise zijdebeurs in de schijnwerpers

BANGKOK:- De jaarlijkse Thaise zijdebeurs zal zich dit jaar concentreren op de presentatie van collecties van 318 studenten van 73 lokale instellingen in plaats van internationale ontwerpers, aangezien de Covid-pandemie nog niet is afgelopen.

De beurs vindt plaats op 28 mei in de Royal Thai Navy Convention Hall, vlakbij de oever van de Chao Phraya-rivier in Bangkok, zo maakte Khun vice-premier Wissanu Krea-ngam in zijn hoedanigheid van voorzitter van de commissie die het evenement organiseert, bekend.

De commissie maakt deel uit van de Association of Thai Silk & Culture Promotions.

Het evenement wordt al 11 jaar gehouden om Hare Majesteit Koningin Sirikit de Koningin-moeder te eren voor haar toewijding aan de ontwikkeling van Thaise zijde en de promotie van zijdeproducten op internationaal niveau, zo voegde de vice premier tijdens het interview toe.

Speciaal uitgenodigde gasten van ongeveer 100 ambassades en consulaten zullen zich naar verwachting verzamelen op de beurs, die zal plaatsvinden onder de vlag van de 11th Celebration of Silk, Thai Silk Road to the World.

Een van de hoogtepunten zal een modeshow zijn waarin de vaste secretarissen van alle 10 ministeries op de catwalk Thaise zijdecollecties zullen tonen die de afgelopen maanden zijn ontworpen en geproduceerd, aldus Khun Wissanu.

Verschillende populaire luk thung countryzangers – waaronder Rung Suriya, Sunaree Ratchasima, Chaiya Mitchai, Yingyong Yodbuangam, Yinglee Srijumpol en Paowalee Pornpimol – zullen tijdens een concert tussen de eerste en tweede modeshow gaan optreden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Supapong Chaolan
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!