Hondsbrutale monnik steelt een tweedehands auto in centraal Thailand

BANGKOK:- Het boeddhistische geloof is verder vertroebeld in een reeks van schandalen toen een boeddhistische monnik een auto van een tweedehands autodealer in de centrale provincie Saraburi ontvreemde.

Er zijn in het afgelopen jaar een schijnbaar eindeloos aantal monastieke schandalen geweest in Thailand waarbij boeddhistische monniken werden betrapt op criminele handelingen in strijd met hun kloostergeloften, van ontucht tot verkrachting, van drugsmisbruik tot rijden onder invloed, en van diefstal tot verduistering.  Gisteren onthulde The Thaiger een verhaal over een zedenmisdrijvende monnik.

Deze week zocht een 29-jarige autodealer, khun Sornram Aoonta, de hulp van landgenoten  nadat een monnik, Moo genaamd, een van zijn auto’s had gestolen, een sedan ter waarde van 20.000 baht, in de provincie Saraburi.

Khun Sornram uploadde het verhaal op zijn Facebook-account, Ihere Mike, en onthulde dat de monnik om een ​​proefrit vroeg, wat hij toestond.  De monnik kon vervolgens de weg naar de garage niet méér terugvinden.

 “De monnik wilde een ​​auto van mij te kopen, hij vertelde me dat hij geen geld had meegenomen, maar zei dat hij me zou betalen in zijn tempel, de Phra Puttachai-tempel, in Saraburi.  De monnik vroeg me te wachten tot de avond en vroeg om een ​​proefrit.  Ik wachtte hem opmin de tempel, maar hij kwam nooit terug.  Moet ik aangifte doen bij de politie of niet?.

Khun Sornram liet zijn contactgegevens achter en drong er bij iedereen die zijn auto zag op aan om contact met hem op te nemen. De autodealer vroeg andere monniken bij de genoemde tempel of ze hem kenden.  Een monnik onthulde dat Moo naar de tempel kwam, maar slechts twee dagen bleef.  Niemand wist waar hij vandaan kwam.

Khun Sornram zei dat hij zich verraden voelt omdat hij als monnik de man vertrouwde. De autodealer heeft een klacht ingediend bij de politie op het politiebureau van Mueng Saraburi en wacht op hun onderzoek.

Ondertussen controleerde Sornram de beveiligingscamera van een plaatselijke winkel en vond een video van de monnik.  Hij plaatste het op zijn Facebook als een waarschuwing voor anderen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Facebook 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!