Het accijnskantoor van Thailand wilt de belasting verhogen op producten die schadelijk zijn voor milieu en gezondheid

BANGKOK:- Het accijnskantoor van Thailand  wil “de economie in 2023 stimuleren” door de belasting op producten die schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid te gaan verhogen.

De directeur van het accijnskantoor, khun Ekniti Nitithanprapas zei gisteren dat het kantoor overweegt de belasting op zes producten in fiscaal 2023 te verhogen: biobrandstof, bioplastics, batterijen voor elektrische voertuigen, niet-alcoholische drank en bier, elektrische sigaretten en koolstof.

Een besluit over het belastingtarief moet in het fiscale jaar 2023 worden genomen, maar de Belastingdienst zal later beslissen wanneer het wordt ingevoerd, zei hij.

 “Het accijnskantoor heeft een strategie om de economie te stimuleren met accijnzen volgens het milieu-, sociale en governance-principe [ESG]”, zei Ekniti.  “[Ons] principe is om minder belasting te innen of geen belasting te innen voor milieuvriendelijke producten en diensten, terwijl we producten en diensten belasten die niet in overeenstemming zijn met ESG-principes.”

Het huidige belastingtarief op batterijen kan bijvoorbeeld worden verlaagd als ze kunnen worden gerecycled, of hoger worden gemaakt als dat niet het geval is, zei hij.

Een ander voorbeeld is het belastingtarief op sterke drank en bier, met een lage belasting voor nul procent alcohol, maar een hogere belasting als de alcohol per volume hoger is, zo meent Khun Ekniti.

Hij legde uit dat de afdeling vond dat de meeste nieuwe generaties alcohol dronken “alleen maar om er goed uit te zien”.

Inmiddels zien zowel de afdeling als het bedrijfsleven dit als een toekomstige trend, waardoor de afdeling een middenweg zal vinden tussen normale dranken en alcoholische dranken.

Het ministerie heeft zich tot doel gesteld om 567 miljard baht aan belastingen te innen in fiscaal 2023 en 500 miljard baht dit fiscale jaar, zei Ekniti.

 Hij voegde eraan toe dat de afdeling dit fiscale jaar minder belasting heeft geïnd na het verlagen van de accijnzen op diesel om mensen te helpen die getroffen zijn door hoge energieprijzen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Het accijnskantoor van Thailand wilt de belasting verhogen op producten die schadelijk zijn voor milieu en gezondheid”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!