De SRT hoopt dat de extra getuide dubbelsporige brug van Ratchaburi toeristen zal aantrekken 

RATCHABURI:- Thailand’s eerste extra gedoseerde dubbelsporige spoorbrug over de Mae Klong-rivier in Ratchaburi is voltooid en zou in september in gebruik moeten worden genomen, zo maakte de woordvoerder van de Staatsspoorwegen van Thailand bekend.

Het extra getuide model is gebouwd door een gebalanceerde cantilever te combineren met spankabels.  Het is 340 meter lang, steekt een 160 meter lang deel van de rivier over en is 16 meter hoog.

“De brug gebruikt spankabels om het gewicht te dragen in plaats van een funderingspaal in het midden van de rivier”, zegt Jarei Rungthaneeya, plaatsvervangend SRT-gouverneur voor infrastructuur.  

“SRT onderzocht de rivierbedding en ontdekte dat er zeven explosieven van 1000 pond uit het tijdperk van de Tweede Wereldoorlog zijn en besloot daarom het risico om ze te verwijderen te vermijden en koos in plaats daarvan voor deze aanpak.

De nieuwe brug van 440 miljoen baht loopt langs de Chulalongkorn-brug, een enkelsporige spoorbrug die in 1901 werd gebouwd om treinen naar de provincie te kunnen vervoeren.

Hoewel SRT twee namen op de shortlist had staan ​​- Burachat en Chulalongkorn 2 – zeiden ze te hopen dat Zijne Majesteit de Koning een unieke naam voor deze brug zal bedenken.

De SRT woordvoerder zei ook dat er treinsporen en andere infrastructuur in de brug zullen worden geïnstalleerd en dat deze in september klaar moet zijn voor gebruik.  Het maakt deel uit van het Nakhon Pathom-Hua Hin-spoorwegproject.

“We hopen dat deze nieuwe brug een nieuw herkenningspunt in Ratchaburi zal worden dat zowel Thaise als buitenlandse toeristen aantrekt om zich te verwonderen over de bouw van bruggen, en om de historische Chulalongkorn-brug te bezoeken, gebouwd tijdens het bewind van koning Rama V, die treinroutes wilde uitbreiden naar  en uit Bangkok,” zei Jarei.

Met de nieuwe extra gedoseerde brug zijn er nu drie bruggen die naast elkaar de Mae Klong-rivier oversteken, waaronder de Thanarat-brug voor voertuigen en voetgangers en de Chulalongkorn-brug voor treinen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!