Honderden neushoornvogels zoeken een stekkie in dorp in de provincie Songkhla

SONGKHLA:- Het dorp Ban Chon Thong in het district Na Thawi van de provincie Songkhla is het nieuwe thuis geworden van neushoornvogels, gisteren werd er een zwerm van meer dan 400 vogels in het gebied gespot.

 Het aantal neushoornvogels in het dorp nabij Khao Nam Khang National Park zal naar verwachting toenemen tot het einde van het trekseizoen rond augustus.

De administratieve organisatie van Songkhla en de dorpelingen van Ban Chon Thong hebben samengewerkt met de onderzoekers van Mahidol Universiteit om een ​​onderzoekscentrum voor neushoornvogels in het gebied op te zetten om ervoor te zorgen dat bezoekers deze vogels niet afschrikken.

Ondertussen zullen onderzoekers helpen om geïnteresseerde dorpelingen bewust te maken van het behoud van neushoornvogels.

 Als dorpelingen de bezoekersstroom goed kan beheren, zullen neushoornvogels zich daar thuisvoelen en kan het dorp Ban Chon Thong een ecotoeristisch dorp worden dat binnen- en buitenlandse toeristen trekt.

Thailand is overigens de thuisbasis van 13 soorten neushoornvogels, genoemd naar de kenmerkende vorm van hun snavels.  Dit zijn: de grote neushoornvogel, de oosterse bonte neushoornvogel, de gekroonde neushoornvogel, de gewone neushoornvogel, de roodhalsneushoornvogel, de gehelmde neushoornvogel, de zwarte neushoornvogel, de bossige kuifneushoornvogel, de gerimpelde neushoornvogel, de Tickell’s bruine neushoornvogel, de bruine neushoornvogel van Austen, de neushoornvogel, en  de witgekroonde neushoornvogel.

Het is jammer genoeg wel zo dat populatie neushoornvogels in Thailand afneemt als gevolg van ontbossing en jacht.  Ze halen een hoge prijs op de zwarte markt omdat deze vogels worden gezien als een “symbool van prestige”.

De vogels vallen onder de Wildlife Preservation and Protection Act van 1992 en mensen die worden betrapt op het bezitten, kopen of verkopen van ze, riskeren tot vier jaar gevangenisstraf en/of een boete van 40.000 baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Charoon Thongnual 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!