In Surin zijn 2 houthakkers gearresteerd met illegaal Payung-hout in hun bezit

SURIN:- In het district Sangkha zijn twee dorpelingen gearresteerd met een hoeveelheid payung-hout in hun bezit en beschuldigd van het illegaal kappen van beschermde bomen, aldus een speciale politie-eenheid, welke belast is met het bestrijden van misdaad tegen natuurlijke hulpbronnen en het milieu.

Het team onder leiding van Kapitein Pramote Thiangtham, ging naar een open plek in het Huay Samran-bos, ten zuiden van het dorp Moo 10 in Tambon Thepraksa, na een anonieme tip dat daar payung-bomen, in de volksmond bekend als Siamees rozenhout, illegaal werden gekapt.

De politie doorzocht het terrein en nam 39 blokken bewerkt payung-hout in beslag, ter waarde van ongeveer 157.500 baht, een kettingzaag met een lang blad, vier bijlen, twee kleine vrachtwagens, een zelfgemaakt geweer en bovendien óók 20 methamfetaminepillen.

Twee mannen, Narongrit Pramernchai, 35, en Uan Sapsee, 42, beiden uit het district Sangkha, werden gearresteerd.

 Ze werden beschuldigd van het illegaal kappen van beschermde bomen, een overtreding op grond van de Boswet (1941) en het in bezit hebben van drugs.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Nopparat Kingkaew
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “In Surin zijn 2 houthakkers gearresteerd met illegaal Payung-hout in hun bezit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!