Het ministerie van Thailand geeft 8 dringende orders aan ziekenhuizen nu er tekenen zijn van één nieuwe Covid19 golf

BANGKOK:- Het ministerie van Volksgezondheid heeft aan verschillende ziekenhuizen een bevel van acht punten uitgevaardigd en hen opgedragen zich voor te bereiden op een nieuwe golf van Covid19 virus. Het voorbereidingsbevel werd uitgevaardigd na een stijging van het infectiepercentage als gevolg van gevallen van de nieuwe Omicron BA.4- en 5-subvarianten.

In een Facebook-bericht gisteren publiceerde de landelijke huisartsenvereniging, het RDS, een dringende brief van de secretaris van het ministerie, Khun Kiattiphum Wongrajit, die de hoofden van de volksgezondheid in het hele land opdroeg zich voor te bereiden op een toename van het aantal Covid19 gevallen.

De brief van het ministerie bevatte de volgende acht orders aan ziekenhuizen:

  • Breng medisch personeel op de hoogte van de situatie, zodat ze de diensten kunnen voorbereiden en zichzelf dienovereenkomstig kunnen beschermen. 
  • Zorg voor voldoende voorraad medicijnen en beschermingsmiddelen.
  • Maak bedden voor ernstig zieke Covid-patiënten gereed.
  • Zorg ervoor dat het verwijzingssysteem efficiënt werkt.
  • Versnel het boosterjab-programma voor medisch personeel en burgers.
  • Publiceer advies over hoe u de verspreiding van de ziekte kunt voorkomen.
  • Ga samenwerken met gerelateerde lokale instanties op het gebied van controle- en preventiemaatregelen.
  •  Verzamel en analyseer Covid-gegevens zodra deze naar voren komen.

Het voorbereidingsbevel werd uitgevaardigd nadat het aantal Covid-19-infecties de afgelopen week begon te stijgen.  Analyse van monsters door de afdeling Medische Wetenschappen tussen 25 juni en 1 juli toonde aan dat Omicron BA.4 en BA.5 goed waren voor meer dan 50 procent van de nieuwe gevallen.  Kiattihum sloot echter de mogelijkheid van een nieuwe grote uitbraak uit gezien het hoge vaccinatieniveau in Thailand.

Het Bureau of Epidemiology voorspelt dat de nieuwe golf van gevallen in september een piek zal bereiken van 4.000 per dag.

Thailand registreerde dinsdag 1.917 gevallen van Covid-19 en 18 doden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!