Het DDC in Thailand waarschuwt dat het dengue seizoen weer arriveert

BANGKOK:- Het Departement van Ziektebestrijding, het DDC waarschuwt dat de seizoensgebonden uitbraak van dengue dit jaar ernstiger kan zijn dan normaal, dit na drie vroege sterfgevallen in 2022 – al de helft van het aantal voor heel 2021.

“Elk jaar stijgt de incidentie van dengue, samen met die van andere ziekten zoals diarree en hitteberoerte, sterk naarmate de zomer nadert”, zo vertelde Dr. Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van de DDC, eergisteren.

“Vorig jaar stierven slechts zes mensen als gevolg van dengue, terwijl dit jaar drie sterfgevallen door dengue zijn gemeld in slechts de eerste drie maanden,” zei hij.

Deze sterfgevallen waren allemaal onder patiënten die herstellende waren van, of actief werden behandeld voor, Covid19, zei hij.

Niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) bleken een bijdragende factor te zijn in de ernst van de door muggen overgedragen ziekte bij de sterfgevallen, zei hij.

Dientengevolge wordt degenen die hoge koorts en andere griepachtige symptomen krijgen, geadviseerd om geen NSAID’s te gebruiken en in plaats daarvan paracetamol te nemen, zei hij.

Hoewel de meeste patiënten die dengue oplopen kinderen en adolescenten zijn, vallen de meeste dengue-gerelateerde sterfgevallen onder ouderen, mensen met een chronische ziekte en zwaarlijvigheid, zei hij.

Het wegwerken van bronnen van muggen, waaronder bakken

met stilstaand water, is een van de meest effectieve manieren waarop mensen het aantal muggen in hun leefomgeving kunnen verminderen en de incidentie van de ziekte door muggenbeten kunnen verminderen, zei hij.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!