Kooldioxide vergiftiging in champignonkwekerij in Nakhon Ratchasima eist drie Thaise levens

~DE DOOD KOMT ALS EEN DIEF IN DE NACHT~
(De dood komt altijd onverwachts’

NAKHON RATCHASIMA:-In het district Khon Buri zijn zondagochtend drie mensen dood aangetroffen in een kwekerij voor de champignonteelt, waarschijnlijk door het inademen van kooldioxide.

Kolonel Prasit Premkamol, de hoofdcommissaris van politie Khon Buri, zei dat de lichamen van Nathapol Akkhisamrong, 27, en een paar — Boonlua Channok, 49, en zijn vrouw Saipin Akkhisamrong, 48 — werden gevonden in de geïmproviseerde kweekkamer, welke volledig was afgedekt met canvas.

De kwekerij bevond zich bij huis nr. 53 in het dorp Moo 13 in Tambon Ban Mai, district Khon Buri. De hoofdcommissaris ging samen met andere agenten, reddingswerkers en een arts ter plaatse om onderzoek te verrichten.

Khun Thitya Kulpathumnon, 41, de tante van Nathapol, zei dat Nathapol een arbeider was bij een suikerfabriek in het district die naar het huis kwam paddestoelenteelttechnieken te leren van Boonlua en Saipin, zijn oom en tante.

De 18-jarige Nicha Channok, een dochter van Boonlua en Saipin, vertelde de politie dat ze zaterdag rond 22.00 uur uit het huis keek en zag dat het licht in de paddenstoelenkwekerij nog aan was.  Ze dacht dat haar vader en moeder daar waren en was weer gaan slapen.

Zondag rond 8 uur, zich afvragend waarom haar ouders de hele nacht niet waren teruggekomen, ging Khun Nicha een kijkje nemen in de paddenstoelenkwekerij en trof ze de drie dood samen in de ruimte aan.

Khun  Thitya geloofde dat het khun Nathapol was, die als eerste de ruimte binnenging en het bewustzijn verloor.  Toen Boonlua en Saipin naar binnen gingen om hem te zoeken, vielen ook zij bewusteloos.

Als onderdeel van het paddenstoelenkweekproces is de kwekerij drie dagen gevuld met kooldioxide en volledig bedekt met canvas om de champignongroei te activeren.  Na de drie dagen zou het canvas worden opgetild, waardoor de koolstofdioxide zich kon verspreiden.  De drie zouden tijdens het proces de kweekkamer zijn binnengekomen, wat leidde tot de plotselinge onverwachte sterfgevallen, zei hij.

Een arts die aan het onderzoek deelnam, meende ook dat ze stierven door een tekort aan zuurstof.

 De lichamen zouden naar het ziekenhuis worden gestuurd voor autopsie om de werkelijke doodsoorzaak vast te stellen, zo zei politie commissaris Prasit.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Prasit Tangprasert
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!