Honderden hotels, winkels in Thailand worden beschuldigd van oplichting van reissubsidies

~KNOLLEN VOOR CITROENEN VERKOPEN~
(De boel oplichten cq. bedriegen)

BANGKOK:- De toeristische autoriteiten van Thailand heeft 934 andere hotels en winkels aangeklaagd wegens frauduleuze claims op de “We Travel Together” een bijbetalingsregeling van de regering, waarvan de totale schade nu geschat wordt 1,7 miljard baht.

De plv. gouverneur van de TAT, khun Somradee Chitchong, vergezeld doorbjuridisch personeel, diende gisteren klachten in bij de Crime Suppression Division.  Ze weigerde echter met de aanwezige verslaggevers te praten.

De plv. commandant van de CSD, politie kolonel  Pol Col Anek Taosupab verklaarde dat in het proces-verbaal 448 hotels en 486 winkels genoemd werden, voornamelijk in zuidelijke toeristische bestemmingen.

De TAT heeft eerder soortgelijke klachten ingediend tegen andere zaken in de provincies Chaiyaphum en Phuket.  Hun vermeende overtredingen waren onder meer valse check-ins bij hotels en te hoge rekeningen, allemaal gebruikt om overheidssubsidies te claimen.

De schade in het hele land door frauduleuze claims voor de subsidie ​​bedraagt nu in totaal ongeveer 1,7 miljard baht, aldus kolonel Anek.

De subsidie ​​was bedoeld om de door Covid getroffen toeristische sector te ondersteunen.  De overheid betaalt 40% van de reguliere kamerprijzen voor toeristen die voor het programma zijn aangemeld.  Ze betalen het saldo en krijgen een flinke korting.  De subsidie ​​was aanvankelijk beperkt tot 3.000 baht per nacht voor maximaal vijf opeenvolgende nachten, maar werd uitgebreid tot 10 nachten.

De overheid betaalt ook 40% van de prijs van vliegtickets, tot een maximum van 3.000 baht per persoon.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:Photostock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!