Honderden demonstranten verzamelden zich gisteren buiten het parlement tegen de regering

~HET ZAL ER OM SPANNEN~
(Het zal niet gemakkelijk zijn om het doel te bereiken)

BANGKOK:- Honderden demonstranten kwamen gisteravond buiten het parlement bijeen om hun kritiek op de regering te uiten toen het debat over wantrouwen zijn laatste uren inging.

De bijeenkomst van de Facebook-groep Mob Fest was bedoeld om de mislukkingen van de regering aan het licht te brengen, terwijl wetgevers van de oppositie premier Prayut Chan-o-cha en negen andere kabinetsleden het vuur aan de schenen legden.

Khun Thanaporn Wijan, een vertegenwoordiger van het Labour Network for People’s Rights, viel de regering aan omdat ze de banencrisis als gevolg van de pandemie, die honderdduizenden mensen, van piloten tot fabrieksarbeiders, werkloos heeft gemaakt, niet heeft opgelost.

Vandaag, zaterdag 20 februari wordt een grotere bijeenkomst verwacht, aangezien demonstranten de druk opvoeren voor de vrijlating van vier activisten – Arnon Nampa, Parit Chiwarak, Somyot Prueksakasemsuk en Patiwat Saraiyaem, zij zitten in de Bangkok Remand gevangenis in afwachting van hun processen wegens majesteitsschennis en andere aanklachten.

De politie heeft laten weten dat ongeveer 12.000 manschappen in te zetten als dat nodig mocht zijn voor de demonstratie van vandaag.

De sfeer van gisteravond was kalm, in tegenstelling tot vorige week zaterdag, toen het geweld tussen de politie en een kleine groep demonstranten oplaaide nadat de meerderheid eerder was verspreid.

Het debat over wantrouwen zou naar  verwachting rond middernacht afgelopen nacht eindigen en de stemming over individuele ministers zou in de loop van deze zaterdagmorgen plaatsvinden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattarapong Chatpattarasill
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!