Honderden apen ‘kraken’ de huizen in de wijk Bang Khun Thian in Bangkok, bewoners zijn radeloos

BANGKOK:- Een huiseigenaresse heeft het moeilijk omdat apen haar huis hebben overgenomen. De apen hebben het keer op keer op haar huis voorzien.  Welke maatregelen ze ook neemt, ze vinden nog steeds een weg naar binnen. 

Ten einde raad vraagt de vrouw ​​hulp aan ambtenaren omdat er op termijn alleen maar meer apen bij haar intrek zullen nemen.  Ze heeft een metalen tralies voor de ramen van haar huis aan laten brengen en alle spullen in kasten opgeborgen, maar de apen breken nog steeds in. 

Ze heeft om hulp gevraagd aan de ambtenaren, maar er is geen antwoord gekomen.  Het nieuwsteam van Khaosod News liep afgelopen week met de vrouw, Khun Muay mee.

Khun Muay woont in Bang Khun Thian in Bangkok. De apen zijn wild en leefden vroeger in het bos. Naarmate er meer bos wordt vernietigd, hebben ze geen natuurlijke habitat meer om in te leven en hebben ze hun toevlucht genomen tot het inbreken van huizen. 

Muay is niet de enige die te maken heeft met ongewenste harige gasten. Dorpelingen in de omgeving kampen met hetzelfde probleem. De laatste tijd zijn er meer apen dan normaal. Ze breken zelfs in fabrieken in. 

De apen alles in huis kapot, waaronder de verlichting en het stelen  autosleutels. Hun favoriete bezigheid is het doorzoeken van voedsel en persoonlijke bezittingen. Als iemand een voorwerp in zijn hand houdt, springen de apen op je en vechten om het voorwerp te bemachtigen. Ze verwijderen zelfs onderdelen uit de auto.

Muay heeft metalen tralies  geïnstalleerd en geprobeerd vuurwerk te gebruiken om ze af te schrikken, maar niets heeft gewerkt. De apen klimmen eenvoudigweg over alles wat hen in de weg staat. Ze was op een dag ziek en lag te rusten toen ze een luide knal hoorde. Ze opende de deur en zag tientallen apen die kooi probeerde uit elkaar trekken. De apen vertonen vaak gewelddadig gedrag en er valt niet mee meer mee te leven. 

Onlangs was khun Muay teruggekeerd van een reis en na 10 uur rijden kwam ze thuis om te zien hoe het gesloopt was. Die dag huilde ze omdat alles kapot was. De apen doorzochten haar koelkast, lieten het water aanstaan ​​en goten melk en water over haar kleren. 

Het ergste van alles was dat ze overal poep op de muren gesmeerd hadden.

Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Khaosod.com 

2 gedachten aan “Honderden apen ‘kraken’ de huizen in de wijk Bang Khun Thian in Bangkok, bewoners zijn radeloos”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!