De hoofdcommandant van de Thaise politie wilt duidelijkheid nadat het huis van “Big Joke” werd doorzocht vanwege geruchten over een benoeming

BANGKOK:- De nieuw benoemde hoofdcommissaris van de nationale politie, generaal Torsak Sukvimol heeft opheldering aan luitenant generaal Surachate Hakparn alias “Big Joke” gevraagd na een politie-doorzoeking in diens woning eerder deze week.

Generaal Torsak reageerde op vragen nadat een foto waarop hij de hand schudde met Big Joke gisteren uitgebreid aandacht kreeg op sociale media.

De nieuwe politiecommandant verklaarde dat hij contact had opgenomen met Big Joke nadat premier Srettha Thavisin zijn bezorgdheid had geuit dat de gebeurtenissen van deze week een negatieve invloed zouden kunnen hebben op de reputatie van de Koninklijke Thaise politie, het RTP.

Er deden geruchten de ronde dat de huiszoeking door de politie in het huis van Big Joke een poging was om zijn reputatie aan te tasten in de aanloop naar de benoeming van de nieuwe hoofdcommandant op 27 september. Generaal Torsak en Big Joke waren de genomineerde kandidaten voor de functie

Generaal Torsak ontkende resoluut zijn betrokkenheid bij de huiszoeking van Big Joke en beweerde dat er geen persoonlijk conflict tussen hen bestaat en dat ze in gesprek zijn over de toekomst van de politie.

“Ik was totaal niet op de hoogte van de huiszoeking en daarom moest ik hem spreken om duidelijk te maken dat er tijdens het nominatieproces pogingen werden ondernomen om ons tegen elkaar op te zetten.”

In gerelateerd nieuws verzocht politiek activist en ex-senator Ruangkrai Leekitwattana, het Bureau van de Ombudsman om tussenkomst van de Administratieve Rechtbank te verzoeken met betrekking tot de benoeming van de nieuwe politiecommandant.

De petitie van Ruangkrai is gebaseerd op bezwaren van Pol. Generaal Ake Angsananont, een voormalig plaatsvervangend hoofd van de nationale politie, die tegen Pol stemde. De benoeming van generaal Torsak. Tijdens de bijeenkomst stelde premier Srettha, die ambtshalve voorzitter is van de politiecommissie onder de RTP, Pol. Generaal Torsak voor de hoogste politierol. De aanwezigen kozen generaal Torsak met 10 stemmen tegen 1.

Generaal Aké was het daar niet mee eens en voerde aan dat de benoeming niet in overeenstemming was met de regelgeving. Ruangkrai uitte soortgelijke gevoelens, wat leidde tot zijn streven naar een rechterlijke uitspraak over de benoeming, zo meldde de Bangkok Post.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!