Politieagenten hebben gezamenlijk de 34-jarige Chinese staatsburger Liu Jian gearresteerd op basis van een bevel uitgevaardigd door het Strafhof.

SRI RACHA:- De Thaise autoriteiten hebben hu. waakzaamheid vergroot bij het monitoren van toeristen, nu de regering visumvrije toegang aan Chinese staatsburgers heeft verleend. Dit helpt de Thaise politie bij het oplossen van zaken waarbij Chinezen betrokken zijn.

Afgelopen week arresteerden de Bangkok Metropolitan Police en Sriracha-politieagenten gezamenlijk de 34-jarige Chinese staatsburger Liu Jian op basis van een bevel uitgevaardigd door het Strafhof. De arrestatie vond plaats in een Chinees restaurant in Bo Win, in het district Sriracha, nadat ontdekt was dat Liu deel uitmaakte van een overvalbende die zich richtte op Chinese staatsburgers.

Liu Jian maakte deel uit van een overvalbende die zich richtte op Chinese staatsburgers. Deze misdaad vond plaats op 22 september toen drie Chinese mannen die in Kasinee Ville Village in Bangkok woonden, rond 20.40 uur naar huis terugkeerden en daar door zes gewapende Chinese mannen opgewacht werden, die hen beroofde.

Rechercheurs van de politie werkten hard aan de zaak, wat leidde tot de arrestatie van alle betrokken verdachten. Een deel van de verdachten wist echter naar het buitenland te vluchten. Liu daarentegen vluchtte naar een gehuurde kamer in Bo Win, in de provincie Chonburi, en sloot zich aan bij een groep Chinezen die illegaal gokten in een Chinees restaurant.

Zowel de politie van Bangkok als de politie van Sriracha konden Liu arresteren en het onderzoek voortzetten. Ze arresteerden ook een groep Chinese staatsburgers die betrokken waren bij illegaal gokken, in totaal zes mensen. De zaak zal voor berechting worden doorgestuurd naar het politiebureau van Bo Win.

Het is belangrijk op te merken dat de Thaise politie het toezicht op toeristen hebben opgeschaald. Als burgers constateren dat personen verdacht gedrag vertonen, worden zij aangemoedigd dit direct bij de politie te melden.”

Olleke Bolleke in Pattaya 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!