Hoewel nooddecreet en het Covid-centrum in Thailand worden afgeschaft, moet de mensen voorlopig mondkapjes blijven dragen

BANGKOK:- De Thaise minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul verklaarde gisteren, 23 september 2022, aan de pers dat hoewel Thailand Covid19 degradeert tot een gecontroleerde ziekte en andere acties onderneemt, moeten de mensen voorlopig nog steeds mondkapjes blijven dragen.

Zoals uw nieuwsbeer eerder heeft geschreven heeft Thailand aangekondigd dat bijna alle Covid19-noodmaatregelen, zoals het noodbesluit en de verplichting om desgevraagd een vaccinatiebewijs te tonen, met ingang van 1 oktober worden geschrapt. 

Bovendien zal het Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, worden ontbonden en zal alle Covid19 monitoring en ondersteuning worden afgehandeld door het ministerie van Volksgezondheid onder leiding van Khun Anutin.

Het CCSA heeft de afgelopen twee en een half jaar de leiding gehad over een groot deel van de Covid-19-respons en zelfs de algehele leiding van het land sinds het werd opgericht onder het nooddecreet in maart 2020.

Khun Anutin verklaarde echter dat ondanks het opheffen van deze maatregelen en wat lijkt op een volledige terugkeer naar normaal, het publiek nog steeds zou worden aangemoedigd om maskers te dragen. Hij zei zelfs dat hij trots was op Thais omdat ze ervoor bleven kiezen om zich op deze manier te blijven beschermen dit in tegenstelling tot veel andere landen, die hij niet specifiek noemde of identificeerde, en dat hij vond dat Thaise mensen aardig waren omdat ze zichzelf en elkaar bleven beschermen. Hij gaf geen specifieke “off-date” voor het aanmoedigen van het dragen van mondkapjes en verklaarde ook dat mondkapjes volgens hem hielpen te beschermen tegen vele andere aandoeningen van de luchtwegen.

Maar………..uw Nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand merkt echter op dat er geen mandaat is om een ​​mondkapje te dragen en dat het puur een persoonlijke keuze is. Er zijn echter meldingen geweest van sommige bedrijven en locaties die mondkapjes plicht ingesteld hebben, maar dat betreft veelal een privé locatie, die het recht heeft om dit te doen.

Hoewel Thaise staatsburgers tijdens de hele pandemie grotendeels mondkapjes hebben geaccepteerd en gedragen en dit in het grootste deel van het land inderdaad blijven doen, zelfs buiten en alleen, is de kwestie van het dragen van deze bescherming vaak omstreden geweest met buitenlandse toeristen en bezoekers.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ข่าวพัทยา
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TPN News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!