Hoe zal het komende “hoogseizoen” er dit jaar in Thailand gaan uitzien?

THAILAND:- Twee weken na de heropening van het land, ziet de particuliere sector tekenen dat het toerisme aantrekt, ondanks minder internationale toeristen.

Om insolvente exploitanten weer op de been te helpen, roepen bedrijven de Thaise overheid op om de toelatingseisen te versoepelen, de Covid19 beperkingen verder te versoepelen en financiële pakketten in te voeren om de industrie te stimuleren.

Hoop aan de horizon
Marisa Sukosol Nunbhakdi, voorzitter van de Thai Hotels Association, zei dat er positieve signalen waren na de heropening op 1 november en dat het aantal hotelboekingen in december en januari zou moeten toenemen.

Ze zei dat touroperators promotiecampagnes en speciale pakketten hadden samengesteld om het broodnodige geld binnen te halen en tegelijkertijd de toegangsregels voor “Test & Go”, zandbakken en verplichte quarantaineprogramma’s te verduidelijken.

Ze uitte echter bezorgdheid bij toeristische bedrijven over de quarantainevereisten waaraan buitenlandse gasten moeten voldoen wanneer ze terugkeren na hun vakantie hier.

Voor sommige landen blijft Thailand een land met een hoog risico en mensen zijn terughoudend om in het buitenland op vakantie te gaan als ze in quarantaine moeten nadat ze zijn teruggekeerd naar hun thuisland, zei ze.

Khun Marisa drong er bij de regering op aan om gesprekken te voeren met landen die toeristen hierheen sturen om de quarantainebeperkingen te versoepelen.  Zonder verplichte thuisquarantaine zouden deze toeristen Thailand eerder als reisbestemming beschouwen, zei ze.

De regering moet verdere actie ondernemen om de hotel- en reissector te helpen weer aan het werk te gaan, zei ze.

Deze omvatten het uitbreiden van subsidieprogramma’s zoals “We Travel Together” en “Travel Around Thailand” om het lokale toerisme te stimuleren, de kosten te verlagen door middel van belasting- en nutstariefverlagingen en het verstrekken van leningen met een lage rente aan bedrijven.

Khun Marisa zei dat toerisme vele niveaus kent en dat de particuliere en publieke sector een alomvattende strategie voor de ontwikkeling van het toerisme moeten uitwerken.

Eerlijke concurrentie, gezondheids- en veiligheidsnormen, milieubewustzijn en het gebruik van toerisme om inkomensongelijkheid te verminderen, behoren tot de uitdagingen die de sector te wachten staan, zei ze.

 “Thailand is het eerste land in ASEAN dat zijn grenzen heropent zonder quarantaine voor volledig gevaccineerde internationale reizigers … met programma’s om infecties laag te houden.”

Pattaya komt weer tot leven
Khun Rattanachai Suttidechanai, voorzitter van de Pattaya Business & Tourism Association, zei dat de toeristenbedrijven in dit resort weer tot leven komen na de donkere dagen van beperkingen.

Hotels voor aankomende evenementen zoals Loy Krathong komend weekend en een internationaal vuurwerkfestival volgend weekend zijn goed geboekt.

Volgens Rattanachai zijn echter ongeveer 80% van de aankomsten in Pattaya lokale toeristen.  De meeste buitenlanders zijn expats die hier Thaise gezinnen hebben en die door het “Test & Go”-programma komen om quarantaine te vermijden.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Div. Thaise kranten 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!