Busje vol gepropt met marihuana in Nakhon Phanom staande gehouden

NAKHON PHANNOM:- De politie in Tambon Tha Uthen, in het noordoosten van de provincie Nakhon Phanom, gaf een busje het teken bij een controlepost in het dorp Ban Na Nua om te stoppen nadat ze zich realiseerde dat het kentekenplaten van Bangkok had en stond op het punt het te doorzoeken.  Maar de agenten waren verrast toen het busje in plaats daarvan snel wegreed, waarna ze achtervolging inzette. Na een achtervolging schoot de politie op de banden van de bestelwagen en dwong deze uiteindelijk tot stoppen.

Maar toen dat gebeurde, sprong de chauffeur eruit en rende weg en verliet het busje.  De politie ontdekte al snel waarom toen ze het busje openden en 20 zakken ontdekten, elk gevuld met ingepakte repen gecomprimeerde marihuana.  Elk pakket woog 1 kilogram en de politie vond een enorme buit van 1.320 stuks.

Het plv. hoofd van de 23rd Border Patrol Police Company bevestigde dat het busje dat ze volgden vol zat met 1,32 ton marihuana, ongeveer een kwart van de totale ganja’s die sinds eerder dit jaar in Nakhon Phanom in beslag zijn genomen.

De provincie is een populaire smokkelroute voor drugssmokkelaars om marihuana van over de grens naar Laos te smokkelen, waarvan een groot deel door het land wordt vervoerd naar het zuiden van Thailand, waar het overzee wordt gedistribueerd, en de autoriteiten hebben meer dan 5 ton ganja gebruikt Dit jaar vastgelegd op deze route door Nakhon Phanom.

De enorme hoeveelheid drugs in de vroege ochtend bestaat naar verluidt uit hoogwaardige klasse A-marihuana met een geschatte straatwaarde van ten minste 10 miljoen baht.

Terwijl de bestuurder van de bestelbus het toneel ontvluchtte en de arrestatie door de agenten die hem achtervolgden ontweek, doet de politie nu onderzoek naar de eigenaar van de auto om de verdachte of iemand anders die betrokken is bij de drugssmokkel op te sporen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!