De kustplaats Pattaya wil (weer) de CCTV-beveiliging verhogen

PATTAYA:- De nieuw gevormde gemeenteraad van Pattaya heeft een budget van ongeveer 200 miljoen baht goedgekeurd om over een periode van drie jaar nieuwe bewakingscamera’s aan te schaffen en de beveiliging te verhogen.

De CCTV-installatie was eerder een vraag van de oude gemeente over het besteden van 200 miljoen baht aan dergelijke camera’s, waarmee de gemeente voor drie jaar aan een schuld bij een particulier bedrijf gebonden is.

De CCTV-controverse was één van de belangrijkste redenen voor de ontbinding van de oude raad nadat meer dan de helft van zijn leden zonder reden ontslag nam.  Aangezien de resterende leden minder waren dan de vereiste zes, werd de raad automatisch ontbonden.

Als reactie daarop benoemde de provinciegouverneur van CHONBURI tijdelijk 12 ambtenaren als nieuwe leden van de raad.

De eerste algemene vergadering van de nieuw gevormde raad werd gehouden met een motie van de vice-burgemeester van Pattaya, Khun Banlue Kullavanijaya, om goedkeuring te vragen voor het CCTV-project.

Alle raadsleden waren het unaniem eens over de langlopende schuld.  Ze keurden uitgaven goed voor het onderhoud van de CCTV’s met een budget van 200 miljoen baht – waarvan 30 miljoen baht in 2022, 80 miljoen baht in 2023 en 90 miljoen baht in 2024.

“Het project past in de 20-jarige nationale veiligheidsstrategie.  Aangezien Pattaya een knooppunt is voor zaken, investeringen en toerisme voor de Eastern Economic Corridor [EEC], moet de beveiligingstechnologie dan efficiënt zijn”, aldus Banlue.

Over drie jaar zal het project ook de 940 kapotte CCTV’s vervangen, zei Banlue.

De burgemeester van Pattaya, Khun Sontaya Kunplome, zei dat er sinds 2005 in totaal 2.418 CCTV-units zijn geïnstalleerd;  slechts 1.059 daarvan zijn functioneel, wat overeenkomt met 43,8% van de eenheden.

De nieuwe CCTV’s worden geïnstalleerd op 2.418 locaties in de stad.  Na drie jaar zijn alle videobewakingssystemen eigendom van de stad.

Er wordt een contract opgesteld om particuliere bedrijven opdracht te geven voor onderhoud. Het contract zou elk jaar 15 miljoen baht kosten, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!