Hoe is het mogelijk dat de Mountain B-nachtclub open kon zijn ZONDER vergunning?, het districtshoofd van Sattahip is per direct overgeplaatst

CHONBURI:- Het districtshoofd van Sattahip kon niet eens met zijn ogen knipperen voordat hij zich realiseerde dat hij in de nasleep van de brand in de Mountain B- nachtclub was overgeplaatst.

Het ministerie van Provinciaal Bestuur beval dezelfde dag nog de overplaatsing van Khun Chartchai Sripho-on naar het departementshoofdkantoor, zo liet de plv. gouverneur van Chonburi, khun Naris Niramaiwong aan de Thaise media weten.

Hij gaf verder géén verdere details, maar de aankondiging volgde op verklaringen van de minister van Binnenlandse Zaken en de provinciale politiechef dat de nachtclub géén vergunning had en illegaal geopend  was in een gebied dat niet voor amusement bestemd was 

De plv. gouverneur leidde ambtenaren om de plaats van de brand op Sukhumvit Road in tambon Phu La Tuang in Sattahip te inspecteren.

Gouverneur Naris beval functionarissen in de door brand gestripte nachtclub om waakzaam te blijven voor mogelijke gevaren die zich zouden kunnen voordoen, maar legde dit niet verder uit.  De brand veroorzaakte een enorm verlies, zei hij.

Veertien mensen werden gedood en 41 anderen raakten gewond door de brand die rond 1 uur ’s nachts begon, aldus het provinciaal bureau voor rampenpreventie en mitigatie in Chonburi.

Premier Prayut Chan-o-cha liet ook van zich horen en heeft alle betrokken ambtenaren opgedragen de veiligheidsnormen van landelijke pubs te controleren en te voorkomen dat een dergelijke tragedie opnieuw zou gebeuren.

“Vandaag heb ik alle betrokken organisaties bevolen om de verantwoordelijken te vinden en de getroffen mensen zo snel mogelijk te helpen”, zei hij.

 “We moeten voorzichtiger zijn met dergelijke kwesties, vooral ondernemers en functionarissen, omdat de foto’s internationaal worden doorgestuurd en het vertrouwen in ons land enorm schaden.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chaiyot Pupattanapong
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!