Hoe herkent u het verschil tussen een dame of een ladyboy in “Het land van de Glimlach”

THAILAND:- Als ’s werelds favoriete bestemming voor operaties voor geslachtsverandering, neemt Thailand het voortouw in de erkenning van de complexiteit van de menselijke seksualiteit.  Wist u bijvoorbeeld dat er in Thailand  achttien genderidentiteiten zijn, die erkend worden.

Prostitutie wordt getolereerd in Thailand, en het is een van de redenen dat veel buitenlanders naar Thailand reizen om seksuele ontmoetingen te hebben met de lokale bevolking, vooral de bloedmooie ladyboys.

De vraag naar dergelijke ontmoetingen vertoont geen tekenen van ophouden, dus vrij weinig ladyboys verdienen uiteindelijk de kost als prostituees. Studies laten zien dat er in het hele land tot 100.000 ladyboys kunnen zijn.

De hoofdstad Bangkok is de thuisbasis van één van de grootste ladyboy-gemeenschappen in Thailand, en ze kunnen vaak worden gezien op het werk of in de straten van de stad.

In de kustplaats Pattaya staat Soi 6 bekend vanwege de vele bierbars die worden bemand door vrouwen, terwijl Soi 6/1, op een paar meter afstand, bekend staat om zijn ladyboybars.

Hetzelfde geldt in héél Pattaya, met bepaalde gebieden waar katoeys zoals ze bekend staan, de neiging hebben om samen te komen. Wat in het begin misschien ook moeilijk is voor buitenlanders om aan boord te nemen, is dat het de norm is om een ​​katoey te vinden die je bedient bij een bank of in de supermarkt, aangezien Thaise bedrijven ze in dienst zullen hebben.

De manieren om een ​​ladyboy in Pattaya te spotten zijn een bron van grote belangstelling voor veel mannen, aangezien er maar weinig onthullingen zijn die schokkender kunnen zijn dan de ontdekking dat de mooie vrouw die je het hof maakt gewoon een kerel is.

Er wordt vaak gezegd dat Thaise ladyboys nog mooier zijn dan Thaise vrouwen, maar vooralsnog is makkelijk een foute inschatting te maken.

Daarbij het kan een opluchting zijn om te weten dat ladyboys (in het Thais: “katoeys”) zeer zelden mensen in de val willen lokken en verrassen. Als u niet geïnteresseerd bent in wat ze aanbieden, laten ze u bijna altijd met rust.

Het kan u echter een paar damesdrankjes en veel schaamte besparen als u het verschil kunt zien tussen die glamoureuze meisjes die als meisjes zijn geboren en degenen die dat niet zijn. 

HIER ENKELE TIPS VAN UW NIEUWBEER OM TE WETEN WAT VOOR VLEES U IN DE KUIP HEEFT

1. Te lang: de gemiddelde lengte van een Thaise vrouw is 157,3 cm, terwijl de gemiddelde lengte voor een man 167,5 cm is (ongeveer vier centimeter langer).  Er zijn altijd uitzonderingen op de regel, maar over het algemeen werden langere vrouwen waarschijnlijk niet als vrouwen geboren.  Lange mensen (van welke nationaliteit dan ook) hebben over het algemeen ook grote handen en voeten, (en vaak iets anders) wat een andere goede indicator kan zijn.

2. Te vrouwelijk: dit klinkt misschien een beetje belachelijk, maar ladyboys in Thailand zien er vaak vrouwelijker uit en gedragen zich meer damesachtig dan de dames!  Alles lijkt overdreven, vooral lopen, waar ze eruit zien alsof ze zich op een constante catwalk bevinden.  Let ook op het meer uitgesproken wiegen van de heupen, een elegantere houding (vooral zittend), overmatig friemelen en friemelen met hun haar en overmatig make-up gebruik.

3. De stem: De melodieuze croon van ‘welkom” is te horen in bierbars in Bangkok en Pattaya, maar er is een merkbaar verschil in toonhoogte.  Zelfs met training is de stem van een ladyboy duidelijk dieper dan die van een vrouw.  Net als bij het lopen bij mijn tweede tip, zullen ladyboys vaak proberen de vrouwelijkheid te overdrijven, wat overkomt als een soort nasaal klinkend.

4. Overacting: (en overreageren):Ladyboys overdrijven niet alleen hun vrouwelijkheid;  ze overdrijven alles!  Elk woord en elke handeling is overdreven flamboyant.  Hierdoor onderscheiden ze zich van de massa, omdat de Thaise cultuur zodanig is dat vrouwen (zelfs degenen die in bierbars en go-go’s werken) meestal vrij gereserveerd zijn.  Dit komt met een duistere kant, aangezien katoeys in Pattaya erom bekend staan ​​dat ze ook overdreven reageren op beledigingen hoe vriendelijk ook bedoeld. Gevechten waarbij ladyboys betrokken zijn, zijn vaak erg kort, verrassend gewelddadig, u kunt het beste maken dat u wegkomt.

5.  De dresscode: een kleurrijk voorkomen met veren en glitter is een dode verassing dat ze een cabaretdanseres is en daarom zeker een katoey, maar dergelijke outfits zijn niet zo gebruikelijk op Walking Street en Soi Cowboy.  Een meer zichtbaar voorbeeld van de “te vrouwelijke” eigenschap, ladyboys hebben de neiging zich meer onthullend te kleden dan vrouwen.

6. De fysieke kenmerken: er zijn bepaalde fysieke kenmerken van het mannelijk lichaam die moeilijk te verbergen zijn.  Mannen hebben bredere schouders, smallere heupen, dikkere aderen die dichter bij het huidoppervlak liggen, rechtere polsen, vierkante kin, bredere kaken en natuurlijk een adamsappel.  

Hoewel het een goede richtlijn is om hiernaar te kijken, zijn de meeste relatief en moeilijk nauwkeurig te meten en je kunt af en toe vrouwen vinden met een aantal van deze eigenschappen.  Zelfs de adamsappel (die geen enkele vrouw heeft) is geen volledige zekerheid, aangezien chirurgische ingrepen nu beschikbaar zijn om de omvang en bekendheid ervan te verminderen.

7. De laatste controle: de meeste van de bovenstaande tekens zijn uiterst subjectief en geen van hen zijn gegarandeerde weggeefacties.  Er zijn een aantal ladyboys die, naar alle waarnemingen van buitenaf, volledig vrouwelijk zijn, net zoals er enkele vrouwen zijn die de fysieke en gedragskenmerken vertonen die we hebben opgesomd.  

ER IS MAAR ÉÉN ONFEILBARE MANIER OM ZEKER VAN HET ZAAKJE TE ZIJN:
Vraag vriendelijk om haar identiteitskaart te zien.  Alle Thais zijn wettelijk verplicht om het bij zich te dragen en dit zal het geslacht laten zien waarmee ze zijn geboren.

SHOWS IN BROADWAY STIJL
Uiteindelijk aan het einde van de dag accepteert iedereen in Thailand ladyboys.

In Bangkok en zeker in verschillende grote theaters in Pattaya zijn er zeer professionele cabaretshows in Broadway-stijl met de volledige cast met Ladyboys in de hoofdrol.

Dus, als u nieuwsgierig bent, koop eens een toegangsbewijs en geniet van de show.  (sommige zijn mogelijk gesloten vanwege de huidige pandemie)

Velen van hen zijn ongelooflijk getalenteerd en daarna kun je, als aanvulling op hun salaris, op de foto met een prachtige katoey.

MAAR….. vergeet niet om haar een fooitje te geven, als u veilig en wel thuis wilt komen.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: OB 

Eén gedachte over “Hoe herkent u het verschil tussen een dame of een ladyboy in “Het land van de Glimlach””

  1. 1 ding vergeten: dames lopen op hoge hakken, want ze willen groter lijken. Loopt een juffrouw op platte schoenen, zou ik dus ook mijn bedenkingen hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!