Het stoppen met gratis Covid19 behandelingen, zal in Thailand leiden tot een nieuwe crisis, zo waarschuwt één hoogleraar economie

BANGKOK:- Het stoppen met Covid19 behandelingen van de lijst met noodsituaties zal gevolgen hebben voor huishoudens met een laag inkomen en dagloners, zo waarschuwde Khun Anusorn Thamjai, voormalig decaan van de economische faculteit van Rangsit Universiteit.

Hij vertelde ook dat het beteugelen van de verspreiding van het virus ook moeilijker zal worden omdat werknemers hun werkgevers niet vertellen dat ze besmet zijn, een behandeling en isolatie vermijden.

Als er geen gratis behandeling is, zal Covid-19 zich meer verspreiden in de lage-inkomenssector en uiteindelijk een grotere impact hebben op de economie, zo waarschuwde Khun Anusorn.

Hij zei echter dat als de regering Covid19 op de lijst met noodziekten houdt, het uiteindelijk de economie zal vorderen omdat de regering meer belastinginkomsten zal krijgen om te gebruiken voor de openbare gezondheidszorg.

Ook vindt hij dat alle Covid19 patiënten gratis gezondheidszorg moeten krijgen, aangezien niet veel mensen een particuliere ziektekostenverzekering hebben.

Dit kan worden gefinancierd door middelen van de defensiebegroting naar het ministerie van Volksgezondheid over te hevelen totdat de crisis voorbij is.

De Thaise Vereniging voor Levensverzekeringen dekt mogelijk ook geen dagelijkse vergoeding of behandeling voor mensen die thuis geïsoleerd zijn als de overheid de Covid19 ziekte als endemisch verklaart.

Voordat hij het als endemisch verklaarde, zei hij dat de regering er zeker van moet zijn dat Covid19 virus zich niet zal verspreiden, anders moet het land misschien opnieuw worden gesloten.

Ondertussen waarschuwde hij ook dat het verstrekken van vaccins van lage kwaliteit aan studenten infectie niet zou voorkomen en hen op lange termijn in gevaar zou kunnen brengen.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!