Er worden patrouilles ingesteld na het vinden van dierenvallen in de Thaise nationale parken

KANCHANABURI:- De autoriteiten hebben de opdracht gekregen om de patrouilles in Kanchanaburi op te voeren om de stroperij van wilde dieren in de beschermde gebieden van de provincie te voorkomen.

De Minister van Milieu en Natuurlijke Hulpbronnen, Khun Varawut Silpa-archa zei dat premier Prayut Chan-o-cha opdracht had gegeven tot het opschalen van de patrouilles nadat boswachters  in het Khao Laem National Park een tijgerpoot in een strik in de buurt van het dorp Pilokki hadden gevonden.

De lokale autoriteiten hebben de opdracht gekregen om sneller te zoeken naar de stroper, evenals naar de gewonde tijger, waarvan ze dachten dat hij verantwoordelijk was voor het verscheuren van een lokale man vorige maand.

De boswachters hebben ook de opdracht gekregen om het gebied te doorzoeken op andere strikken die stropers mogelijk hebben achtergelaten.

Stropers krijgen onverbiddelijk een lange gevangenisstraf en torenhoge boetes omdat tijgers beschermde diersoorten zijn in Thailand, zo vertelde de minister.

Een tijger met slechts drie poten werd tussen 4 en 7 februari gespot met een karkas van een buffel door een cameraval die was aangelegd door de Freeland Foundation.  De val werd opgezet nadat eind vorige maand een lokale man was doodgeslagen.

De tijger werd verondersteld een van de drie te zijn die de 46-jarige Wan op 28 januari had aangevallen toen hij zijn dorp in het district Thong Pha Phum verliet om zijn buffels te laten grazen.

Khun Niphon Chamnmongsirisak, de directeur van het derde Regionale kantoor van beschermde dieren, zei dat de Freeland Foundation en de International Union for the Conservation of Nature (IUCN) hebben aanbevolen de gehandicapte tijger te vangen en naar een veilig gebied te brengen, aangezien de handicap van het dier een risico vormt voor zijn voortbestaan.  vooral met stropers in de buurt.

Khun Niphon zei dat hij het departement van nationale parken, afdeling fauna en flora  om hulp had gevraagd bij het vangen van de gehandicapte tijger.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Chanat Katanyu 
Content: Olleke Bolleke in West-Thailand 
Bron: The Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!