De eerste batch van Pfizer-doses voor kinderen is in Thailand gearriveerd, vaccinatie begint maandag

BANGKOK:- De Covid19 vaccinatiecampagne voor jonge kinderen van 5-11 jaar start op 31 januari.  Kinderen met onderliggende gezondheidsproblemen krijgen voorrang bij deze vaccinatiecampagne.

Dr. Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van het Department of Disease Control (DDC), zei dat het Pfizer-vaccin voor jonge kinderen is verpakt met een oranje dop van een injectieflacon, waarbij elke injectieflacon 1,3 milliliter geconcentreerd mRNA-vaccin bevat, dat moet worden verdund met 1,3  milliliter 0,9% natriumchloride-oplossing voor gebruik.  Na verdunning kan elke injectieflacon 10 doses bevatten.

Het basisvaccinatieschema voor kinderen van 5-11 jaar vereist 2 doses, elk met een tussenpoos van 3-12 weken.  Deze kinderversie van het mRNA-vaccin kan tot 10 weken worden bewaard bij 2-8 graden Celsius, nadat het uit de ultrakoude opslag is gehaald.

Bij lagere doseringen wordt gemeld dat bijwerkingen bij jonge kinderen minder vaak voorkomen dan bij oudere kinderen.  Vaak voorkomende bijwerkingen zijn koorts, koude rillingen, hoofdpijn, spierpijn en vermoeidheid, evenals zwelling en roodheid op de injectieplaats.  Deze bijwerkingen zouden binnen 1-2 dagen moeten verdwijnen.  Kinderen worden gedurende 30 minuten na de injectie geobserveerd op eventuele bijwerkingen.

Dr. Somsak Loraka, voorzitter van het Royal College of Paediatricians of Thailand, zei dat de dosering die bij jonge kinderen wordt gebruikt een derde lager is dan bij volwassenen, en dat het vaccin veilig is op basis van real-world studies in verschillende landen.

Het Pfizer-BioNTech-vaccin is momenteel het enige COVID-19-vaccin dat is goedgekeurd voor jonge kinderen door de Thaise Food and Drug Administration.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:  MCOT 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:  NNT News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!