Het zuidelijk gelegen Phuket verwacht vanaf juli 129.000 buitenlandse toeristen

~BUITEN DE WAARD OM REKENEN~
(Er géén rekening mee houden hoe anderen er werkelijk over denken)

PHUKET:- Volgens de Thaise toeristenautoriteit, de TAT verwacht het vakantie-eiland in de eerste drie maanden van het Sandbox programma 129.000 internationale toeristen.

De Thaise regering heeft onderwijl laten weten met luchtvaartmaatschappijen te willen samenwerken door 100.000 tickets voor binnenlandse vakantiegangers te subsidiëren.  

Volgens TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn zal het heropeningsinitiatief – Phuket’s sandbox-programma – vanaf juli naar verwachting 30.000 tot 40.000 toeristen per maand gaan aantrekken.  

Zevendaagse reisarrangementen zouden ongeveer 150.000 tot 200.000 baht per persoon kosten, een aanzienlijk hogere prijs dan de gemiddelde besteding van ongeveer 50.000 baht per reis voorafgaand aan het uitbreken van de Covid-pandemie.  

Toeristen moeten een rechtstreekse vlucht naar het eiland nemen, zij kunnen via een afgesloten terminal op de luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok overstappen op het vliegtuig naar Phuket.

De TAT is momenteel in gesprek met Thai Airways en Thai Smiles Airways over een subsidieprogramma voor binnenlandse tarieven van 1.000 tot 2.000 Baht voor toeristen die Phuket willen bezoeken via het sandbox-programma.  

De TAT is van plan om Standard Operating Procedures (SOP) voor het immigratieproces voor internationale vakantiegangers voor te stellen, zoals procedures voor Covid19 testen en richtlijnen voor verzegelde routes, aan het Center for Economic Situation Administration.  

Na goedkeuring van het SOP en een officiële aankondiging in de Koninklijke Staatscourant, kunnen de touroperators verder gaan met de verkoop- en marketingplannen. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TAT
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: TAT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!