Het moessonseizoen begint morgen officieel in Thailand

~ER VALT MEER REGEN NAAST JE DAN OP JE~
(Het kan altijd slechter)

BANGKOK:- Thailand zal morgen officieel het regenseizoen ingaan.  Er zal meer regen vallen dan vorig jaar en volgens schattingen van het Meteorologisch Bureau zal de hoeveelheid regen gedurende het hele seizoen 5 tot 10 procent bovengemiddeld zijn.  

De regenval in de eerste helft van het regenseizoen zal wijdverspreid en bovengemiddeld zijn, maar de verwachting is dat de situatie in de tweede helft weer normaal zal worden.  

De directeur-generaal van het Meteorologisch Bureau, Khun Nattapon Nattasomboon, waarschuwt voor hevige regens, die kunnen leiden tot plotselinge overstromingen in sommige gebieden tijdens de tweede helft van het regenseizoen.  

Het regenseizoen eindigt in oktober voor het noorden van Thailand, maar in de zuidelijke regio, vooral aan de oostkust, duurt het regenseizoen tot januari volgend jaar. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post

Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!