Het zou maar zou kunnen dat ‘De Bijenkorf’ binnenkort weer in de etalage staat

AMSTERDAM:- Ondanks financiële problemen bij mede-eigenaar Signa staat Selfridges Group, het moederbedrijf van De Bijenkorf, nog niet in de etalage. Wel komt er mogelijk een wijziging in het aandeelhouderschap.

Nogal wat onrustwekkende berichten insinueren de afgelopen dagen een mogelijke verkoop van warenhuisgroep Selfridges – en dus ook van De Bijenkorf – nadat één van de eigenaren in grote financiële problemen is geraakt. 

Een artikel in de Britse krant The Times stak afgelopen weekend het vuur aan de lont. Vastgoedinvesteringsfonds Signa Holding, dat sinds vorige zomer samen met de Thaise retailholding Central Group eigenaar is van Selfridges, zit namelijk in slechte papieren.

Enkele onderdelen van de holding gingen al failliet en de positie van topman René Benko, een flamboyante Oostenrijkse miljardair, staat zwaar ter discussie: aandeelhouders dringen aan op zijn ontslag om plaats te maken voor een crisismanager. Om de financiële putten te dempen, zou het fonds mogelijk enkele investeringen kunnen afstoten, waaronder de participatie in Selfridges Group.

Zeker is dat echter nog lang niet, en het betekent alleszins nog niet dat de Britse warenhuisgroep nu te koop staat: mede-eigenaar Central Group heeft immers al laten weten dat het Selfridges zal blijven ondersteunen. Ook Selfridges zelf zegt dat er nu niets verandert. 

Mogelijk wordt de Thaise groep de enige aandeelhouder, of zoekt die een nieuwe financiële partner.

Olleke Bolleke in Amsterdam 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!