UPDATE | Myanmar biedt hulp bij de evacuatie van Thaise ingezetenen 

BANGKOK:- Myanmar heeft beloofd te helpen bij de repatriëring van 164 Thaise staatsburgers die zijn vastgehouden in de stad Laukkaing in de staat Shan, na gesprekken met een hoge Thaise politiefunctionaris.

De commandant van de Thaise politie, generaal Surachate Hakparn, reisde op 6 november naar Yangon, waar hij van Myanmar-functionarissen de bevestiging ontving dat de Thais zouden worden teruggestuurd.

Tijdens zijn bezoek had Surachate een ontmoeting met hoge politiefunctionarissen in Myanmar om te onderhandelen over de vrijlating van Thais die ervan werden beschuldigd betrokken te zijn bij callcenterfraude. De Thaise functionaris legde uit dat de meeste van de gearresteerden feitelijk slachtoffers van mensenhandel zijn, die gedwongen werden voor deze bendes te werken.

De situatie wordt gecompliceerd door het feit dat Laukkaing zich in een regio bevindt die wordt geplaagd door gewapende conflicten. Het plan is om de Thaise gevangenen eerst over de noordgrens naar Kunming in China te brengen en ze vervolgens terug te laten reizen naar Thailand.

Volgens Surachate heeft de Chinese regering al toestemming gegeven aan de Thais om China binnen te komen en is Thailand bezig met het afronden van de repatriëringsregelingen met zowel de Myanmarese als de Chinese autoriteiten.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!