Soi Buakhao in Pattaya wordt één richtingsverkeer weg

PATTAYA:- Één van de bekendste Soi’s in Pattaya, Soi Buakhao gaat op de schop en zal een grote onderhoudsbeurt ondergaan om deze om te zetten in een eenrichtingsstraat voor een betere verkeersstroom.

De afdeling wegbeheer van Pattaya liet weten dat ze het eenrichtingssysteem binnen de komende één tot twee weken na het plaatsen van waarschuwingsborden zullen uitproberen om het publiek vooraf te informeren.

De grote verandering volgde op de resolutie van een bijeenkomst van het lokale bestuurscomité van Pattaya om de weg in Soi Buakhao om te bouwen tot eenrichtingsstraat. Deze beslissing werd genomen vanwege de regelmatige problemen met de hoge congestie en verkeersdichtheid in het gebied.

Andere stukken, waaronder Soi Pattaya Sai 2 Road die Soi Buakhao binnengaat, Soi Chaloem Phra Kiat (Sai ​​3) die Soi Buakhao binnenkomen, en delen van Jomtien Beach Road zullen ook worden omgezet in eenrichtingsverkeer voor betere mobiliteit.

Stadsbestuurders zullen het gebied bezoeken om de gedachten van mensen over de verandering te verzamelen voordat de verandering binnen één tot twee weken wordt doorgevoerd.

Deze verkeerswijziging op Soi Buakhao werd zeer kort getest tijdens Covid-lockdowns in 2021 en de feedback en gegevens van die korte test zullen worden gebruikt voor deze permanente implementatie.

Soi Buakhao, vooral rond het populaire uitgaansgebied Tree Town, is elke nacht een belangrijk knooppunt geworden voor voetgangers en autoverkeer en heeft in het gebied tot een aantal ongelukkige ongelukken geleid, waarvan sommige zelfs fataal. Ambtenaren hopen dat de verandering het aantal ongelukken zal verminderen en de verkeersstroom beter zal behouden.

De reacties op de verandering op sociale media waren overwegend positief, maar veel internetgebruikers wezen erop dat drie van de grootste problemen nog steeds kunnen voortduren: Baht-bussen die illegaal stoppen voor passagiers en het verkeer tegenhouden, verkopers van motortaxi’s die grote delen van de openbare straten innemen voor hun standplaatsen, en illegale voedselverkopers die stoppen waar ze klanten willen, waardoor de verkeersstroom ook wordt vertraagd. 

Veel internetgebruikers wezen erop dat zelfs als het verkeer in één richting stroomt, deze problemen moeten worden aangepakt om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!