Het zou maar zo kunnen dat de Thaise toeristenindustrie zich pas in 2026 herstelt

~ZICH ACHTER DE OREN KRABBEN~
(Door  een onverwachte, zorgelijke ontwikkeling tot nadenken gestemd zijn)

BANGKOK:- De Thaise regering heeft laten weten dat het nog vijf jaar duren kan voordat het toerisme in Thailand volledig hersteld is, dat is daarmee een onheilspellend teken voor één van de meest toerisme-afhankelijke economieën ter wereld.

De sector, die vóór de pandemie ongeveer een vijfde van de economie droeg, zal naar verwachting pas in 2026 weer normaal worden, zo liet de Nationale Raad voor Economische en Sociale Ontwikkeling gisteravond aan de pers weten.

De vertraagde terugkeer – die sommige analisten binnen twee jaar hadden verwacht – zal gevolgen hebben voor meer dan zeven miljoen werknemers, van wie sommigen misschien een baan op andere gebieden moeten vinden, aldus de raad.

Het land verwelkomde in 2019 bijna 40 miljoen bezoekers – het laatste jaar vóór de pandemie – en verdiende 1,8 biljoen baht aan inkomsten.  Na het sluiten van de grenzen voor de meeste buitenlandse bezoekers in maart 2020, probeert de regering sommige bestemmingen geleidelijk te heropenen voor gevaccineerde bezoekers, terwijl de economie moeite heeft om overeind te komen.

De economie is gedurende vijf opeenvolgende kwartalen gekrompen, een trend die zich waarschijnlijk zal voortzetten in de periode april-juni, nu het land te kampen heeft met de ergste Covid-19-uitbraak tot nu toe.

Het vakantie-eiland Phuket wordt in juli als eerste heropend, gevolgd door 10 andere bestemmingen in oktober.  Maar de regering verwacht dit jaar slechts 500.000 bezoekers naar het land van de glimlach komen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Het zou maar zo kunnen dat de Thaise toeristenindustrie zich pas in 2026 herstelt”

  1. In en in triest, wij hopen toch dit jaar nog te kunnen gaan maar de twijfels worden steeds groter. 😪😞☹

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!