De Thaise “Khao Soi soep” door een culinaire website uitgeroepen tot beste soep ter wereld

THAILAND:- Wij weten inmiddels allemaal wel waar Abraham de mosterd haalt” maar weten niet welke Thaise soep tot de heerlijkste ter wereld benoemd is.

Nu……,uw nieuwsbeer zal het u vertellen, het is de “Khao Soi”, een heerlijke kokossoep uit Noord-Thailand.

Deze noedelsoep op basis van kokosmelk werd door TasteAtlas.com uitgeroepen tot de beste soep ter wereld. De interactieve website, die de beste gerechten in verschillende landen belicht, publiceerde onlangs haar lijst met ’50 beste soepen ter wereld’.

Behalve Khao Soi, die bovenaan de lijst stond met 4,9 punten uit 5, stonden op de lijst ook Tom Yum Kung (pittige garnalensoep) en Tom Kha Gai (zure kokoskip) respectievelijk op de 13e en 14e plaats.

De Finse zalmsoep werd tweede, gevolgd door Cullen Skink uit Schotland en de traditionele Ramen uit Japan.

TasteAtlas omschrijft Khao Soi als een “heerlijke kokossoep waarin tal van regionale invloeden zijn gecombineerd tot een werkelijk spectaculair gerecht.  De basis van de soep is een licht pittige bouillon die kokosmelk en rode currypasta combineert.

“De bouillon wordt geserveerd met platte eiernoedels en vlees naar keuze, meestal met kip, rundvlees en varkensvlees.  Het is gegarneerd met een handvol knapperige gebakken noedels en gehakte koriander.  Het gerecht wordt vaak geserveerd naast een verscheidenheid aan kruiden, zoals verse limoen, zuurkool, sjalotten en chilis.

De website vermeldde ook vijf restaurants waar je de beste Khao Soi in Thailand kunt vinden, maar ze bevinden zich allemaal in het Muang-district van Chiang Mai.  De restaurants zijn Khun Yai in het subdistrict Si Phum, Lam Duan in het subdistrict Wat Ket, Khao Soi Islam in het subdistrict Chang Moi, Samer Jai in het subdistrict Fa Ham en Lung Prakit Kaat Gorm in het subdistrict Hai Ya.

Hoewel Khao Soi een traditioneel noordelijk gerecht is, is het in de meeste delen van Thailand, zelfs in Pattaya te vinden.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!